Fa o tocanita cu carne frageda de vita si mazare, intr-un sos bun de mancat pe paine si simplu
Tocanita cu carne de vita ti se pare prea fada? Atunci incearca tagine, mancarea marocana cu carne si mazare.
Ingrediente:
1, 5 kg carne de vita
sare
piper
1 ceapa
2 catei de usturoi
250 g morcovi
½ lingurita turmeric
1 lingurita paprika
1 lingurita pudra de ghimbir
4-5 linguri ulei
1 lingurita chimen
400 ml supa de carne
500 g rosii
1 conopida
100 g mazare
2 lingurite amidon
100 ml apa
patrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea de vita cubulete si o asezonezi cu sare si piper, dupa gust.
Incingi uleiul si rumenesti carnea pe toate partile, 5-7 minute, apoi o scoti. Cureti usturoiul, morcovii si ceapa, apoi le toci. Pui ceapa in cratita, in uleiul ramas, si, cand se rumeneste, adaugi morcovii si usturoiul.
Dupa 3 minute, pui carnea inapoi in cratita si adaugi condimentele, dupa gust.
Torni supa si rosiile descojite date prin razatoare. Omogenizezi, acoperi si lasi sa fiarba la foc mic, pana se inmoaie carnea. Adaugi conopida, rupa buchetele, apoi mazarea si lasi sa fiarba.
Combini amidonul cu apa si torni in cratita. Dupa ce sosul s-a ingrosat, dai deoparte si servesti cu patrunjel tocat.
Sursa: www.culinar.bzi.ro
Articol preluat integral cu acord scris.