Pentru a prepara aceasta reteta de pasta de sunatoare cu miere, ai nevoie de:
100 g flori de sunatoare
100 g miere
100 g ulei de masline
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca bine intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita si se pastreaza la frigider.
Mod de administrare:
Se consuma 1 pana la 3 lingurite pe zi pentru copii sau 1 pana la 3 linguri pentru adulti, intre mese.
Actiuni terapeutice pasta de sunatoare cu miere:
– preparatul ajuta la evacuarea bilei
– este coleretic (stimuleaza secretia biliara a ficatului)
– hepato-protectoare
– bactericid
– calmant pentru mucoasa tubului digestiv.
Indicatii terapeutice pasta de sunatoare cu miere:
– Acesta este un leac popular stravechi, folosit in bolile de ficat, biliare si gastroduodenale.
– Preparatul tinut peste 2 saptamani la frigider, sau 2-3 zile la temperatura camerei, devine toxic si trebuie aruncat.
Contraindicatii:
Atentie! Nu se da la bolnavii care sufera de diabet zaharat.
REMEDII CU MIERE ȘI LĂMÂIE PENTRU BOLILE DE FICAT
Bogată în substanțe nutritive, antioxidanți, vitamine și minerale necesare organismului, mierea de albine în combinație cu lămâia, o importantă sursă de vitamina C, tratează și ameliorează bolile de ficat, rinichi, stomac și bilă.
Vedetă de necontestat în toate anotimpurile, lămâia ascunde neaşteptate calităţi terapeutice şi poate fi folosită în tratamentul a peste 140 de afecţiuni. Iar în combinație cu mierea îmbunătățește funcțiile ficatului, reduce stresul, întărește organismul slăbit în perioada de convalescență, susține efortul fizic și intelectual.
O cură cu lămâi se ţine la intervale diferite de timp, în funcţie de adaptarea progresivă a organismului. Cura cu lămâi este o terapie care dă rezultate foarte bune în afecţiunile frecvente ale ficatului (hepatite cronice, dischinezii biliare şi litiază biliară) şi nu numai.
Rețeta 1
Se spală bine trei lămâi, se lasă la uscat, după care se taie în cubulețe mici, cu tot cu coajă, și se adaugă într-un borcan de sticlă de 800 g.
Peste lămâi se adaugă miere de rapiță sau de floarea soarelui, până se umple borcanul, care se închide ermetic. Amestecul se lasă la macerat până se obține suc.
Este o rețetă recomandată pentru bolile de ficat, iar din acest amestec se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.
Rețeta 2
Aveți nevoie de 6 lămâi, 500g de miere de salcâm și 250ml de ulei de măsline.
Într-un borcan de sticlă mai mare se adaugă lămâile trecute prin mașina de tocat, mierea și uleiul de măsline, amestecându-se zilnic cu o lingură de lemn până se omogenizează. Lingura de lemn nu se scoate din borcan, iar borcanul nu se închide cu capac metalic sau de plastic, ci se sigilează cu un alt borcan din sticlă sau o farfurie.
Amestecul se poate consuma din cea de-a treia zi, luându-se câte o lingură pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, fiind recomandat ca pentru bolile de ficat să se stea întins pe partea dreaptă, pentru bolile de stomac să se stea cu fața în jos, pentru bolile de rinichi pe spate iar pentru bilă pe partea stângă.
Bineînțeles, cura trebuie însoțită de un regim alimentar specific afecțiunii cu care vă confruntați și cu un program de exerciții fizice moderat. Totodată, o hidratare corespunzătoare este recomandată, pentru a facilita eliminarea toxinelor din organism.
Rețeta 3
Se amestecă 12,5 g de miere de albine cu sucul de la o jumătate de lămâie și o linguriță de ulei de măsline.
Din acest preparat se iau câte 1-2 linguri, una după masa de dimineață și încă una înainte de culcare.
Este un remediu foarte bun pentru hepatita virală și detoxifierea celulelor hepatice.
Rețeta 4
Se pun la macerat timp de 8 zile: 500 g miere, 100 ml suc de lămâie, 500 ml ceai de sunătoare și 500 ml ulei de măsline presat la rece. Se agită sticla de 3 ori pe zi.
Se iau câte 100 ml din acest amestec pe stomacul gol, dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun.
Imediat după administrare, se stă culcat pe partea dreaptă o jumătate de oră.
Rețeta 5
Se stoarce o lămâie, apoi se toacă mărunt și se fierbe în 300 ml de apă, într-un vas acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute.
Se strecoară, se îndulcește cu puțină miere, apoi se adaugă și sucul stors înainte. Această cantitate se bea într-o zi.
Este un remediu foarte bun pentru calmarea crizelor hepato-biliare.
Rețeta 6
Aveți nevoie de 3 kg de morcovi, 3 kg de miere, 3 kg lămâi, 1 kg pătlagină.
Morcovii se rad pe răzătoarea mică, lămâile se spală și se taie mărunt, iar pătlagina se fierbe într-un litru de apă până rămâne o cană.
Se amestecă toate ingredientele, se pun în borcane care se păstrează la frigider. Se ia în fiecare dimineața o lingură de amestec, pe stomacul gol, înainte de masă cu 15 minute.
Rețeta este recomandată pentru ciroze și hepatite.
Rețeta 7
Pentru hepatita cronică, se face un amestec din 2 g lăptișor de matcă, 500 g lămâi (tăiate felii), 500 g miere, 500 ml ulei de măsline, 500 ml concentrat de tei și sunătoare (concentratul se obține prin fierberea a 3 linguri tei și 3 linguri sunătoare într-un litru de apă până rămâne jumătate de litru).
Se lasă la macerat timp de 10 zile. Se amestecă zilnic cu o spatulă de lemn. Nu se folosesc obiecte din metal, ci numai din lemn, sticlă sau plastic.
Se iau câte 3 lingurițe pe zi. Imediat după ingerare, se stă pe partea dreaptă timp de 20 de minute. Preparatul este foarte puternic și uneori, poate produce amețeli.
Disclaimer. Materialele de pe acest site au caracter informativ. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Surse: wow.bzi.ro
www.tainavie.ro