Legăturile dintre inflamația cronică și riscul crescut de boli cum ar fi cancerul sunt bine documentate – după cum afirmă un studiu:
”Un corp substanțial de dovezi susține concluzia că inflamația cronică poate predispune un individ la cancer, așa cum se demonstrează prin asocierea dintre bolile inflamatorii intestinale cronice și riscul crescut de carcinom al colonului.”
Inflamația cronică este cauzată de multe lucruri – infecții bacteriene sau virale, iritante chimice, obezitate și particule nedetectabile, pentru a numi câteva surse. De aceea este important să vă asigurați că dieta dvs. este plină de alimente care pot ajuta la combaterea inflamației la nivel celular.
Crearea unui instrument pentru consumatori
Recent, cercetătorii de la Școala Arnold de Sănătate Publică și de la Universitatea din Carolina de Sud au dezvoltat un instrument care clasifică dieta unei persoane în funcție de un indice al alimentelor, determinând dacă dieta în cauză are efecte antiinflamatorii sau inflamatorii. Indicele inflamator alimentar clasifică aproape 50 de alimente diferite, substanțe nutritive și fitochimice pentru proprietățile lor inflamatorii sau antiinflamatorii.
Indicele a fost utilizat recent într-un studiu care analizează corelația dintre inflamația cronică și riscul de cancer colorectal, care a fost publicat în revista Cancer Epidemiology and Biomarkers Prevention. În prezent, acesta este tradus într-un instrument pentru furnizorii de asistență medicală, cu scopul final de a face indexul accesibil și consumatorilor.
Alimente antiinflamatoare cunoscute
În timp ce indexul în sine poate să nu fie gata pentru consum, totuși, nu este nevoie să îl așteptați pentru a începe să consumați o dietă antiinflamatoare. Datorită cercetărilor ample efectuate de medici și oameni de știință din întreaga lume, știm multe alimente care s-au dovedit a avea proprietăți antiinflamatorii.
Iată o scurtă listă de alimente pe care le-ați putea include în propria dvs. dietă antiinflamatoare:
1. Șofran
2. Pești sălbatici
3. Ghimbir
4. Verdețuri cu frunze închise
5. Ulei de măsline extra virgin
6. Afine
7. Cartofi dulci
8. Anumite tipuri de ceai
9. Avocado
10. Alge marine
Construirea unei diete antiinflamatorii
O dietă antiinflamatorie nu este o dietă în sens tipic – în timp ce puteți să scăpați de câteva kilograme doar prin consumul alimentelor sănătoase și evitarea alimentele inflamatorii precum carbohidrații simpli, nu este vorba în mod specific de un program de pierdere în greutate. Se intenționează să se reducă inflamația cronică pe termen lung, adică necesită angajament și înțelegerea modului în care alimentele pe care le consumați vă afectează corpul.
Obținerea unei multitudini de fibre dietetice, acizi grași esențiali, vitamine, minerale și fitonutrienți de protecție este esențială pentru dieta antiinflamatoare. Asigurați-vă că dieta dvs. este diversă și include o varietate de fructe și legume din întregul spectru de culori – roșii, fructe de pădure, verdeață de culoare închisă, fructe portocalii și galbene. Încercați să minimalizați cantitatea de alcool pe care o beți, prioritizând vinul roșu atunci când consumați alcool. Rămâneți hidratat și mâncați legume crucifere precum varza în mod regulat.
Nu vă concentrați asupra consumului excesiv al unui singur aliment – mai degrabă, mâncați ceva din toate cu moderatie. Acordați atenție modului în care vă simțiți după ce ați mâncat noi alimente sau ați tăiat anumite alimente din dieta dvs. – permiteți-i corpului să vă fie profesor și veți afla în curând ceea ce funcționează pentru dvs. și ceea ce nu în privința reducerii inflamației … și reducerii riscului de cancer prin extensie.
Sursa: dailyhealthpost.com