Pe langa faptul ca vrei ca preparatele tale sa aiba un gust bun, exista dovezi stiintifice conform carora unele combinatii alimentare pot creste beneficiile nutritionale.
De ce? Totul are legatura cu chimia corpului uman.
Anumite alimente contin vitamine si minerale, iar organismul are nevoie de un ajutor suplimentar pentru a le absorbi.
Iata care sunt cele mai bune combinatii alimentare pentru sanatatea ta si ce poti incerca pentru stimularea starii tale generale de sanatate!
Care sunt cele mai bune combinatii alimentare pentru sanatatea ta?
1. Spanac si cartofi dulci
Cartofii dulci sunt deliciosi si, de asemenea, foarte sanatosi si extrem de bogati in vitamina A.
Pentru ca aceasta vitamina sa intre in sange, organismul are nevoie de putin ajutor din partea zincului. Introdu spanacul in dieta ta, un aliment cu un continut bogat de zinc, care poate ajuta organismul sa absoarba mai bine vitaminele din cartofii dulci. Poti face o salata de cartofi dulci si spanac.
2. Varza kale si oua
Vitaminele solubile in grasimi precum A, D, E si K au nevoie de, bineinteles, grasimi pentru a fi absorbite de organism. Legumele cu frunzele verde inchis, precum varza kale, reprezinta cea mai buna modalitate de a obtine vitamina K, un nutrient esential care promoveaza sanatatea osoasa si coagularea sangelui.
Poti face un ou posat, alaturi de care sa adaugi putina varza kale.
3. Turmeric si piper negru
Entuziasmul pentru turmeric este unul legitim. Acest condiment auriu are o multitudine de proprietati sanatoase, inclusiv prevenirea si tratamentul bolilor nervoase, cardiovasculare, de inima, metabolice si autoimone.
Turmericul contine curcumin, insa corpul tau are probleme cand vine vorba de accesul la proprietatile sanatoase atunci cand este ingerat singur.
Asa ca poti sa-l asociezi cu piperul negru. Acest condiment contine piperina, un compus care ajuta la cresterea biodisponibilitatii turmericului, astfel incat sa obtii beneficiile de sanatate de care ai nevoie.
4. Soia si ton
Da, in principiu, poti sa-ti rezervi o masa la un restaurant de sushi. De ce? Pentru ca organismul tau absoarbe calciul mult mai bine atunci cand primeste o cantitate adecvata de vitamina D. Si nu trebuie neaparat sa stai la soare pentru aceasta vitamina.
Soia, impreuna cu alte surse traditionale de calciu, cum ar fi laptele si branza, reprezinta acompaniamentul perfect pentru pestele crud, care este bogat in vitamina D. Este vorba despre ton, macrou si somon. Asa ca incearca mai des preparate gen sushi, daca vrei sa-ti stimulezi sanatatea organismului.
Sursa: sanatate.bzi.ro