Firele crescute sub piele sunt un ghimpe în coastă pentru toate femeile. De aceea, întotdeauna ne prind bine sfaturile care ne ajută să le prevenim sau să le tratăm.
Desigur, nimeni nu-și dorește să aibă de-a face cu fire de păr crescute sub piele, dar din nefericire, aceasta este o situație foarte des întâlnită, așa că sigur vei fi bucuroasă să descoperi aceste 3 modalități care te pot ajuta să previi creșterea firelor de păr pe sub piele.
1. Folosește lama de ras după un duș fierbinte:
Dacă faci un duș fierbinte înainte de a te epila cu lama de ras, poți ajuta firele de păr să se înmoaie și porii să se deschidă. Aburul din duș permite porilor să se relaxeze, ceea ce poate face aparatul de ras să se deplaseze mai ușor de-a lungul pielii.
Acest truc te ajută să previi și iritarea de la ras. Dacă trebuie să te epilezi și nu ai timp de duș, te poți freca pe picioare cu un prosop fierbinte, umed, sau chiar să te stropești cu apă caldă.
Secretul este să-ți pregătești porii și părul pentru epilat.
2. Evită să porți haine strâmte: Dacă ai frecvent fire de păr crescute pe sub piele pe corpul tău, problema ar putea fi chiar îmbrăcămintea ta. Purtarea hainelor strâmte creează o barieră care face dificilă creșterea spre exterior a foliculilor de păr.
În plus, hainele strâmte pot crea fricțiuni care irită pielea. De asemenea, o altă problemă ar putea fi materialul vestimentației. Țesăturile sintetice și prin care pielea nu poate respira pot irita pielea mai mult decât o țesătură naturală, precum cea din bumbac.
De regulă, este vorba despre ciorapii lycra sau pantalonii de yoga din nylon.
Testează diferite materiale pentru a vedea cum reacționează pielea la ele și astfel vei putea rezolva problema firelor crescute sub piele.
3. Exfoliază pielea: Celulele moarte ale pielii pot fi una dintre cele mai mari cauze ale părului crescut pe sub piele.
De-a lungul zilei, celulele pielii de pe stratul exterior încep să moară, ca rezultat al mediului, frecării și activităților zilnice obișnuite. Acestea vor bloca foliculii de păr, iar exfolierea este cea mai bună metodă de a le îndepărta.
Dacă nu vrei să-ți cumperi exfoliante de pe piață, poți încerca să-ți faci propriul scrub la tine acasă, din ingrediente precum bicarbonatul de sodiu, zahărul, uleiul de nucă de cocos și altele. Fă-ți un obicei să te exfoliezi de cel puțin 1-2 ori pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.
Sursa: sanatatea.ro