Ce trebuie sa consumam pentru a ne pastra ficatul sanatos

Ficatul este cel care detoxifica organismul si cel care produce albumina, cea mai abundenta proteina din sange. Ficatul se ocupa, de asemenea, de mai multe functii imunologice care au rolul de a ne tine departe de orice boala si afectiune medicala.

Desigur, asta nu inseamna ca ficatul nu se poate imbolnavi. In acest articol, va prezentam cele mai bune alimente care va vor mentine, garantat, ficatul sanatos si, implicit, bolile departe de voi. Haideti sa vedem care sunt acestea.
Usturoiul.

Poate ca detestati mirosul puternic al usturoiului, insa acesta are capacitatea de a stimula enzimele ficatului sa elimine toate toxinele din corp. Usturoiul este bogat in seleniu si alicin, ambele foarte bune si eficiente pentru curatarea ficatului.
Sfecla rosie si morcovii.

Atat morcovii, cat si sfecla rosie, sunt bogate in beta-caroten si flavonoizi care imbunatatesc functiile ficatului si stimuleaza procesul de curatire.
Nucile. Nucile sunt bogate in aminoacidul arginina, care ajuta ficatul in procesul de eliminare a toxinelor. In plus, nucile contin omega 3 si glutanion, de asemenea foarte benefice pentru eliberarea de toxine.

Articolul continuă după reclame

Avocado. Avocado este bogat in glutanion si contine si alti nutrienti, mai ales grasimi sanatoase, extrem de benefice pentru sanatatea ficatului si pentru imbunatatirea functiilor acestuia.
Merele. Merele sunt un fruct minune cu un continut ridicat de pectina care ajuta in procesul de eliminare a toxinelor si in mentinerea sanatatii tractului digestiv.

Pectina sprijina ficatul in munca lui de a detoxifia organismul.
Uleiul de masline. Folosit in moderatie, uleiul de masline este foarte bun pentru organism intrucat ii ofera acestuia o baza de lipide care indeparteaza toxinele periculoase din organism.
Grapefruit.

Greful este bogat in vitamina C care are rolul de a distruge toxinele in mici component ce sunt usor absorbite de lichide si eliminate sub forma de apa.
Lamaie si lime. Citricele sunt o sursa incredibila de vitamina C care, asa cum mentionam si mai sus, stimuleaza enzimele ficatului sa elimine substantele toxice si cancerigene din organismul nostru.
Foarte important este sa consumati alcool moderat. Alcoolul se numera printre principalii vinovati ai bolilor de ficat, mai exact cu un procent de 25% dintre cauze. Nu conteaza cat de sanatoasa este alimentatia voastra daca veti continua sa beti regulat alcool. Alcoolul este un mare pericol pentru ficat si pentru sanatatea organismului nostru in general. Este indicat sa tineti cure de detoxifiere de 2 ori pe an.
SURSA: www.1mhealthtips.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook