Reteta de curatire naturala a rinichilor

Rinichii filtreaza zilnic aproximativ 180 de litri de apa, curatand astfel sangele de diversi produsi daunatori. Printre aceste substante se numara urea, electrolitii, zaharul, acizi si bazele care sunt filtrate datorita rinichilor si care reajung in sange, intr-o forma filtrata –in functie de necesarul organismului.

Restul este eliminat alaturi de celelalte excretii rezultate din procesul metabolic, prin urina.
Rinichii sunt formati din aproximativ 1 milion de nefroni, unitati de mici dimensiuni, in care sunt presate toate substantele lichide aflate in componenta sangelui.

Acesti nefroni sunt aranjati intr-un model complicat, in asa fel incat intre sange si amestecul de apa filtrat, sa rezulte substante importante pentru corp intr-o concentratie potrivita – asa ajung moleculele de zahar, electrolitii si chiar apa inapoi in sange. Celelalte substante daunatoare sau irelevante pentru organism, care rezulta in urma metabolismului (ex: acidul uric) sunt colectate in canale mai mari si ajung in cele din urma in vezica urinara, trecand prin pelvisul renal si ureter.

Cauzele bolilor renale acute
Intreruperea brusca a activitatii renale pentru o anumita perioada de timp se numeste insuficienta renala acuta. Aceasta poate fi cauzata de:
– leziuni traumatice soldate cu pierderi de sange;
– scaderea brusca a fluxului de sange de la nivelul rinichilor;

– leziunile rinichilor cauzate de ingerarea anumitor medicamente sau substante toxice.
Afectiunile renale pot fi declasate si ca o consecinta a complicatiilor aparute in timpul sarcinii, cum ar fi preeclampsie si eclampsie.
Sportivii de performanta care nu consuma suficiente lichide in timpul evenimentelor sportive ar putea manifesta boli renale acute (chiar blocaje renale) declansate de leziunile tesutului muscular.

Astfel, se eliberea o substanta chimica numita mioglobina care afecteaza rinichii.
Cauzele bolilor renale cronice
Leziunile renale si intreruperea functiei rinichilor pentru o perioada mai lunga de 3 luni se numeste boala renala cronica. Bolile cronice de rinichi sunt periculoase deoarece exista riscul sa nu se manifeste pana in momentul in care rinichiul este iremediabil afectat. Recuperearea medicala poate fi dificila si nu poate vindeca in totalitate leziunile renale.
• Diabetul zaharat si hepatitele sunt bolile cronice care perturba functia renala, solicitand dializa sau transplantul renal.
• Hipertensiunea arteriala netratata contribuie la pierderea progresiva a functiei renale deoarece tensiunea crescuta afecteaza si vasele sangvine ale rinichilor, accelerand deteriorarea acestora.
• Afectiunile sistemului imunitar, precum lupus eritematos, bolile virale cronice (HIV, hepatita B si hepatita C) sunt alte cauze care favorizeaza aparitia bolilor renale cronice.

Articolul continuă după reclame

• Din cauza infectiilor severe, precum pielonefrita, rinichii prezinta cicatrici dupa procesul de vindecare. Repetarea acestor episoade conduce la deteriorarea severa a functiei renale.
• Inflamatia glomerulilor are drept rezultat glomerulonefrita. Acest fenomen se poate intampla brusc dupa o infectie cu anumite tulpini de bacterii (streptococi). Inflamatia cronicizata provoaca prejudicii rinichilor pana la pierderea functiei acestora.
• Boala de rinichi polichistic este cea mai frecventa boala renala ereditara, care se manifesta prin aparitia de chisturi la nivelul rinichiului.
• Malformatiile congenitale sunt deseori cauzele ocluziei de tract urinar sau a altor malformatii care afecteaza rinichii. Unele defecte congenitale pot fi supuse interventiei chirurgicale in scopul tratarii lor, inca din perioada intrauerina.

• Drogurile, substantele toxice si expunerea pe termen lung la unele medicamente si produse chimice pot provoca boli renale.
• Excesul de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (ibuprofen, aspirina, etc.) poate fi daunator pentru rinichi, mai ales in cazul persoanelor sensibile.
Rinichii trebuie, si ei, curatati uneori. Iata una din cele mai bune retete, pe care mi-a recoman­dat-o un coleg care s-a simtit minunat dupa ce a incer­cat-o.

Se iau 6 crengute de mur de padure, fiecare din ele avand cam 60 cm lungime. Se taie crengutele marunt (ca ceapa) si se pun la fiert intr-o cratita, cu 6 litri de apa. Se fierb circa 3 ore, la foc mic, fara capac, pana cand fiertura ajunge la jumatate (3 litri). In timp de doua zile, se bea toata cantitatea. Pentru a se verifica efectul retetei, toata urina din aceste zile se aduna intr-un borcan mare. Pe fundul lui, se vor vedea cu ochiul liber nisipul si celelalte substante eliminate.
Surse: www.sfatulmedicului.ro
sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook