12 reguli de etichetă pe care toată lumea trebuie să le cunoască

A fi politicos este o trăsătură care vă va face întotdeauna o persoană bună, apreciată în orice cerc social și va lăsa impresia că sunteți un individ cu un comportament adecvat si cu atitudini corecte.

Prin urmare, bunele maniere intotdeauna vor fi la moda, ceea ce înseamnă că ar trebui să încercați să vă concentrați pe curtoazie, vocabularul adecvat, aspectul curat și aranjat și emoțiile retinute.

În viața contemporană, să nu cunoști regulile de etichetă ar însemna să scuipi împotriva vântului, respectiv să nimerești într-o situație neplăcută.

Din păcate mulți consideră aceste reguli ca fiind ceva sâcâitor, catalogându-le ca fiind caracteristice doar celor din elită, adică departe de realitate. Dar acești oameni uită că vulgaritatea și un comportament inadecvat poate să primească un răspuns asemănător.

De fapt, regulile de etichetă sunt foarte simple.

Acestea reprezintă cultura vorbirii, politețea, un aspect fizic plăcut și capacitatea de a-ți stăpâni emoțiile. Toate acestea sunt caracteristice pentru bărbați și femei.

Dacă doriți să deveniți o persoană manierata, ar trebui să citiți cele 12 reguli de etichetă de mai jos:

– Nu priviți niciodată indelung oamenii și nu vorbiți sau râdeți cu voce tare.

– Indiferent de statutul, vârsta sau profesia dvs., trebuie să salutați toți oamenii dintr-o cameră în care intrati.

– Nu trebuie să invitați pe cineva să iasă împreună cu dvs. dacă petreceți noaptea scriind mesaje pe telefon sau trimițând fotografii.

– Când persoana din compania dvs. întâlnește unii oameni și îi salută, ar trebui să îi salutați și dvs., chiar dacă nu îi cunoașteți.

– Bărbații politicoși respectă în mod egal toate femeile.

Articolul continuă după reclame

– Dacă sunteți singurul care urmează o tendință, chiar dacă arată bine, alții o vor găsi ridicolă.
– Fiți foarte atenți la pietoni în timp ce conduceți.

– Dacă sunteți cu prietenii, răspundeți la apeluri numai dacă este foarte important.

– Alții vor crede că sunteți plictisiți sau dezinteresați dacă continuați să vă verificați telefonul în compania lor. Prin urmare, nu derulați pe Instagram sau pe Facebook și dedicați-vă oamenilor care sunt cu voi.

– Doamnele nu ar trebui să le permită bărbaților să le poarte poșetele, dar bărbații ar trebui să le ducă hainele la garderobă.

– Ca semn de apreciere, trebuie să mulțumiți oamenilor atunci când vă ajută.

– Țineți aceste 9 lucruri pentru dvs.: vârstă, religie, rușine, onoare, aventuri, avere, probleme medicale, daruri și probleme de familie.

Bonus – Câteva reguli de etichetă la masă:

– Nu infuleca imediat ce chelnerul ti-a adus preparatul. Este politicos sa astepti pana cand toti membri grupului de la masa au fost serviti cu felul comandat.

– Nu te intinde peste masa ca sa ajungi la sare, piper, paine sau oliviera. Este politicos sa le ceri celui / celei care se afla cel mai aproape de ele.

– Nu iti taia toata mancarea din farfurie inainte sa incepi sa mananci. Este recomandabil sa tai 1-2 bucatele, pe rand.

– Nu face show din alegerile tale culinare. Ai grija sa alegi un fel pe care sa stii sa il manaci fara sa risti pete de sos pe haine sau sa nu stii cum sa folosesti tacamurile.

– Evita subiectele de conversatie controversate: de la politica si religie, pana la glume deocheate.

Aceste reguli pot imbunatati cu adevarat comunicarea si viata sociala si chiar daca ele sunt destul de usor de urmarit, ele pot aduce o mare diferenta in lumea in care traim.

Sursă:www.healthyfoodhouse.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook