Consumul abuziv de antibiotice clasice ne afecteaza sistemul imunitar si mareste rezistenta la antibiotice, lucru care ar putea fi foarte daunator pe termen lung, in situatia in care organismul chiar va avea nevoie de sustinere pentru combaterea unui virus foarte puternic.
Specialistii ne recomanda sa nu mai luam antibiotice “dupa ureche”, fara recomandarea medicului, pentru ca am putea face mai mult rau decat bine organismului. De asemenea, ideal ar fi ca afectiunile minore sa le tratam, in masura in care este posibil, pe cale naturala. Exista o serie de ingrediente naturale care au efecte similare cu cele ale antibioticelor clasice, pe care le gasim in farmacii, pe care stramosii nostrii le foloseau acum mii de ani pentru a se trata.
Oregano
Ingredient folosit de regula in bucataria italieneasca, oregano are o multime de beneficii pentru sanatate. Uleiul care se regaseste in oregano, carvacrol, elimina bacteriile care pot provoca infectii. De asemenea, oregano are si proprietati antibacteriene, dar stimuleaza si digestia. Uleiul de oregano poate fi folosit cu succes in tratarea infectiilor de natura digestiva.
Poti consuma oregano fie ca atare, fie sub forma de ulei esential de oregano.
Mierea
Se stie ca in Roma Antica se folosea mierea pentru tratarea ranilor capatate pe front, dar si pentru prevenirea infectarii acestora. Mierea nu este numai un antibiotic natural, dar si un antiinflamator si antiseptic de pret.
Pentru a da randament tratamentul cu miere, foloseste miere naturala, organica, pe care o poti combina chiar cu scortisoara. Amestecul de miere si scortisoara are o sumedenie de beneficii pentru sanatate, despre care ti-am povestit aici.
Turmericul
Acest condiment nu are numai o aroma deosebita, ci si efecte puternice aspura organismului. Infectiile si bacteriile sunt tratate eficient prin consumul de turmeric. Pentru potentarea proprietatilor sale, poti amesteca turmericul cu miere sau oregano, alte antibiotice de pret oferite de natura.
Otetul de mere
Otetul de mere este si el un antibiotic natural, dar are si proprietati antiseptice. Specialistii ne recomanda sa introducem otetul de mere in alimentatie pentru ca este extrem de benefic. Acesta poate fi folosit si pentru uz extern, fiind un dezinfectant eficient.
Usturoiul
Proprietatile vindecatoare ale usturoiului au fost dintotdeauna exploatate de poporul roman. Usturoiul este eficient si in tratarea infectiilor banale, precum racelile, dar si in tratarea infectiilor mai serioase. Datorita continutului bogat in alicina, usturoiul protejeaza organismul de paraziti, bacterii, dar si de aciditatea crescuta a stomacului.
Alimentele fermentate
Orice aliment care a trecut printr-un proces de fermentare ajuta organismul sa lupte cu infectiile, fiind benefic pentru flora intestinala, despre care se stie ca se afla in stransa legatura cu sistemul imunitar. Kefir-ul, iaurturile probiotice si muraturile sunt cateva exemple de alimente fermentate care pot fi folosite pe post de antibiotice naturale.
Echinaceea
Aceasta planta este un antibiotic natural de pret, pe care multi avem tendinta de a-l neglija. Echinaceea lupta cu bolile infectioase si mentine organismul sanatos. Poti consuma echinaceea sub forma de ceai sau sub forma de supliment.
Natura iti ofera o multime de alternative sanatoase pentru prevenirea, dar si pentru tratarea bolilor, Informeaza-te si foloseste ceea ce natura iti ofera in beneficiul sanatatii tale.
Sursa: doc.ro