Infecțiile cu paraziți pot fi tratate cu ajutorul diferitelor plante medicinale.
Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți în aceste cazuri este să optimizați funcția sistemului imunitar cu ajutorul acestora și apoi să tratați paraziții.
Există multe simptome ale infecțiilor parazitare, iar cele mai frecvente includ:
1. Infecții recurente cum ar fi Candida
2. Pierderea apetitului
3. Dureri de cap
4. Foamea constantă
5. Oboseala cronică
6. Tulburări de dispoziție: depresie, anxietate, neliniște, gânduri suicidare, iritabilitate
7. Sângerarea gingiilor
8. Pofta puternică pentru alimentele procesate și alimentele zaharoase
9. Alergii alimentare și sensibilități
10. Anemie sau deficit de fier
11. Afecțiuni ale pielii cum ar fi leziuni, acnee, urticarie, ulcere, erupții cutanate, eczeme în zonele expuse, dermatită usturătoare, răni etc.
12. Nervozitate
13. Probleme de respirație
14. Scrâșnirea dinților și salivarea în timpul somnului
15. Probleme de memorie
16. Disfuncția sexuală la bărbați / probleme menstruale la femei
17. Încheieturi dureroase / rigide
18. Mâncărime – în special în jurul gurii, nasului și anusului
19. Probleme digestive persistente
Acestea sunt cele mai puternice alimente și ierburi care vă vor ajuta să vă curățați corpul de paraziți:
Usturoi proaspăt
Usturoiul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, care distruge mai mult de 60 de tipuri de ciuperci și 20 de tipuri de bacterii, precum și unii dintre cei mai puternici viruși.
Distruge paraziții și controlează în mod eficient infecțiile fungice secundare.
El are calități puternice antioxidante și detoxifiante și previne oxidarea cauzată de toxinele parazitare.
Componentele sale active, alicina și ajoene, distrug paraziți, amibe, inclusiv soiuri de o singură celulă, limbrici și anchilostomi.
Cu toate acestea, alicina nu este prezenta în stare naturală a usturoiului, ci este obținută prin deteriorarea sau tăierea usturoiului, eliberând enzime care împreună formează alicina. Prin urmare, utilizați usturoiul zdrobit sau stors pentru cele mai bune efecte.
Cuișoare
Cuișoarele sunt ierburile cu cele mai puternice proprietăți germicide. Proprietățile lor antimicrobiene se datorează, în cea mai mare parte, cariofilinei. Aceasta intră în sânge și distruge paraziți microscopici și larve și ouă ale acestora.
Cuișoarele tratează holera, malaria, tuberculoza, scabia și alți paraziți, viruși, bacterii și ciuperci, inclusiv Candida și toate speciile de Shigella, Staphylococcus și Streptococcus.
Ghimbir
Ajută digestia și stimulează circulația, așa că tratează și gazele și grețurile legate de eliminarea parazitului.
De asemenea, îmbunătățește producția de acid gastric, care distruge paraziții și protejează infecțiile. Pentru a elimina mucusul, utilizați ghimbir proaspăt și luați-l măcinat pentru a trata problemele digestive.
Semințe de castraveți
Sucurile de castravete sunt excelente în îndepărtarea teniilor din interiorul tractului digestiv.
Castraveții conțin enzime benefice care ucid viermii. Pentru o curățare rapidă, măcinați semințele de castraveți într-o pudră și adăugați o linguriță în băutura dumneavoastră zilnică.
Semințe crude de dovleac
Grăsimile naturale pe care le conțin sunt toxice pentru ouăle de parazit, iar curcurbitina din ele are o activitate puternică antiparazitară, deoarece paralizează viermii, astfel încât să cadă de pe pereții intestinali.
Aceste semințe sunt folosite de oamenii de știință chinezi în tratamentul schistosomiozelor acute și infestărilor cauzate de tenii. Măcinați o jumătate de cană într-o râșniță de cafea și adăugați-o în salate sau în băuturi naturale.
Probioticele
În timpul protocoalelor pe bază de plante împotriva paraziților, ar trebui să luați probiotice seara, cum ar fi iaurtul, chefirul și varza acră, deoarece plantele care ucid paraziții distrug și bacteriile benefice.
Papaya
Ar trebui să evitați fructele tropicale cu zahăr atunci când aveți de-a face cu paraziți, dar papaya distruge în mod eficient mulți viermi paraziți, inclusiv viermi intestinali și tenii.
Părțile cele mai puternice sunt semințele. Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, combinația de semințe de papaya și miere elimină paraziții din scaune (fecale).
Pentru cele mai bune efecte, eliminați coaja și fermentați în otetul din cidru de mere timp de 24 de ore și apoi consumați 225gr de papaya preparat astfel și beți 50gr din soluția de fermentare timp de 4 zile.
Aceasta este reteta pentru o băutură cu papaya sugerata de Chaudhary MD, neurolog si practician Ayurveda: se macină semințele de la o papaya de dimensiuni medii într-o râșniță de cafea, se adaugă o lingură de ulei de nucă de cocos organic, o cană de lapte de cocos si restul de papaya. Apoi, amestecați-le pe toate în blender și beți această băutură zilnic timp de o săptămână.
Curcuma
Turmericul este una dintre cele mai benefice plante medicinale pe care le puteți folosi, cu proprietăți puternice împotriva cancerului, antiinflamatoare, vindecarea rănilor, eliminarea viermilor și detoxifiere. Pentru o mai bună absorbție, amestecați-l cu ulei de nucă de cocos și piper negru.
Cojile verzi de nuc negru
Coaja verde uscată și măcinată de nuc negru este bogată în tanin, un iod organic, și juglandină.
Oamenii au folosit nuc negru timp de sute de ani pentru a trata viermii, inclusiv paraziți care provoacă iritații ale pielii, cum ar fi pecingine, deoarece oxigenizează efectiv sângele, distrugând astfel paraziții.
Acesta ucide în mod eficient malaria, tenii, oxiuri, și Candida. Ajută organismul să se detoxifice și reduce nivelul de zahăr din sânge.
Ardeiul roșu Cayenne
Acest puternic anti-fungic distruge rapid ciuperci, mucegai, și paraziți, stimulează circulația și îmbunătățește sănătatea, și, de asemenea, îmbunătățește efectele altor plante pe care le utilizați.
Ardeiul Cayenne african ar fi cea mai bună alegere. Puteți trata bolile intestinale cu o combinație de semințe de dovleac încolțite, ghimbir și cayenne.
Acestea sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru tratarea paraziților, recomandate de Universitatea din Maryland:
• Usturoiul (Allium sativum)
• Menta creață (Mentha crispa)
• Nuci negre (Juglans nigra)
• Agrișe (Berberis vulgaris)
• Pelin (Artemisia annua)
• Gențiană (Hydrastis Canadensis)
• Struguri (Berberis aquifolium)
• Anason (Pimpinella anisum)
Ar trebui să vă asigurați, de asemenea, suficient somn și odihnă, în scopul de a ajuta organismul la reparare și reconstruire și stimularea sistemului imunitar. Asigurați-vă că beți multă apă și bucurați-vă de alte activități care promovează relaxarea și construirea de energie.
Sursa: www.healthy-food-house.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau