Ai bijuterii din aur? Trebuie neaparat sa stii asta!

Bijuteriile de aur au fascinat dintotdeauna lumea. Femeile adora lantisoarele si inelele facute din aur, insa exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le stie inainte sa le poarte.

Pericolul din bijuteriile de aur

Comisia Europeana a lansat recent un avertisment privind aceste bijuterii. Specialistii sustin ca multe dintre bijuteriile din comert, daca nu chiar toate, contin cadmiu, element chimic folosit la topirea aliajelor. Aceasta substanta este inclusa pe lista substantelor cancerigene si a fost interzisa de Uniunea Europeana inca din 2011!

„Cadmiul are caracteristicile de a cobori semnificativ punctul de topire al aliajului. La topirea aliajului de lipitura ar putea sa se formeze oxizii de cadmiu care ar putea sa se depuna in diferite organe”, sustine Heinz Karl, un cunoscut bijutier.

Cadmiul poate deveni periculos la contactul cu piele, fapt pentru care femeile insarcinate nu au voie sa poarte bijuterii de aur.

„Cadmiul accelereaza instalarea bolilor degenerative, hepatita cronica, afecteaza mai ales ficatul, plamanul si rinichii. Este un oncogen, produce boala canceroasa si nu in ultimul rand poate sa produca malformatii”, sustine medicul Mihai Ungureanu, specialist in boli interne. Inainte nu se folosea, dar in zilele noastre se pare ca bijutierii il folosesc.

Efectele dăunătoare ale cadmiului

Cadmiul este foarte toxic pentru rinichi, principalul organ în care acesta se acumulează.
De exemplu, cantitatea acumulată în rinichi este de peste 18 ori mai mare decât cea acumulată la nivelul ficatului.

Acesta se acumulează în organe din cauză că nu există un mecanism activ pentru eliminarea lui şi astfel doar 0.001% din cantitatea de cadmiu din organism este eliminată zilnic.

Nefrotoxicitatea cadmiului se poate manifesta prin proteinurie, calciurie, aminoacidurie, glicozurie şi prin distrugerea celulelor renale.

Articolul continuă după reclame

Acesta rămâne în rinichi pe toată perioada vieţii, având o perioadă de înjumătăţire de 30 de ani. Astfel, chiar dacă nu se ingerează cantităţi noi de cadmiu pot exista simptome ale intoxicării.

În afară de efectele prezentate mai sus, expunerea la cantităţi mici de cadmiu, pentru perioade îndelungate, poate produce blocaje renale, apariţia timpurie a complicaţiilor renale asociate diabetului, osteoporoză, presiune arterială fluctuantă şi un risc ridicat de cancer.

În cazul sarcinii, un consum ridicat de alimente ce conţin cadmiu sau fumatul au condus la o rată mai mare a naşterilor înainte de termen, iar în cazul alăptării au produs obezitate şi instalarea prematură a pubertăţii.

În ceea ce priveste cancerul pulmonar, cadmiul este considerat o substanţă care favorizează aparitia acestuia şi ţinând cont că ţigările reprezintă o sursa importantă de cadmiu, acestea sunt şi un factor determinant în aparitia cancerului pulmonar.

Cadmiul este asociat şi unui risc crescut de cancer de sân, prostată şi colon.

Poate afecta negativ și testiculele.

Persoanele care achizitioneaza bijuterii din aur trebuie sa fie foarte atente la ce scrie pe ambalajul bijuteriei respective. Este important de stiut compozitia chimica din care a fost facut aliajul inainte de a purta orice bijuterie.

„Bijuteriile din aur sunt mari captatoare de energii negative. In schimb, argintul capteaza, insa nu da voie sa transmita mai departe energiile negative.

Obiectele de cult din biserici sunt facute preponderent din argint. Aurul alb are aceleasi propritati ca aurul normal. Trebuie purificate. Exista purificari drastice! Cea mai puternica este in apa salina.”

Surse selective: sanatate.bzi.ro

cesamancam.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook

Un comentariu la „Ai bijuterii din aur? Trebuie neaparat sa stii asta!”

Comentariile sunt închise.