Migdalele sunt bune pentru organism, dar inainte de a le consuma citeste acest articol!

Migdalele sunt considerate ca fiind cele mai sanatoase gustari si sunt incluse in salate, alimente gatite si diverse alte feluri de mancare.

Migdalele prajite, untul de migdale, uleiul sau lapte dau un gust cremos facand orice fel de mancare mai gustos.

Ele sunt pline de aminoacizi, fibre, vitamine, minerale si multe alte , benefice pentru sanatatea dumneavoastra.

Migdalele vin in doua varietati – dulci si amare. Ambele soiuri sunt consumate dupa prajire, deoarece migdalele crude prezinta riscuri pentru sanatate.

In timp ce migdalele dulci sunt utilizate in produsele alimentare, uleiuri esentiale, uleiuri pentru piele si par, migdalele amare sunt utilizate, in cantitati mici, in lichior. Migdalele dulci sunt consumate fie prajite, fie inmuiate in apa. Migdalele inmuiate in apa sunt considerate mai sanatoase decat cele prajite.

Migdalele amare nu sunt utilizate pe scara larga deoarece daca se consuma o palma din el ar putea provoca moartea.

FDA recomanda consumarea a 50 de grame migdale dulci pe zi. In cazul in care aportul este limitat la aceasta cantitate, beneficiile sunt evidente. Cu toate acestea , consumul in exces de migdale poate avea efecte adverse severe.

Efectele secundare ale migdalelor:

1. Supradoza de vitamina E:

Corpul nostru are nevoie de aproximativ 15 mg de vitamina E in fiecare zi. Consumarea a 50 de grame de migdale pe zi reprezinta 7.5mg, exact jumatatea din cererea nutritionala.

Nu consumati migdale in exces, impreuna cu alte alimente bogate in vitamina E. Unele dintre ele sunt: oua, spanac, cereale integrale. O supradoza de vitamina E poate provoca ameteli, slabiciune, vedere incetosata, eruptii cutanate si diaree.

Aveti grija la cantitati de fiecare data cand consumati migdale sau lapte de migdale.

2. Cresterea in greutate:

50 grame de migdale contin 14g grasimi si 163 calorii. Supraconsumul de migdale insotit de un stil de viata sedentar ar putea duce la depunerea de grasime in organism, avand ca rezultat cresterea in greutate. Astfel, se recomanda includerea migdalelor in dieta de 2000 calorii.

3. Probleme ale tractului digestiv:

Cantitatea de fibre din 50 de grame este de 3.5g, care este aportul zilnic recomandat de fibre. Acest nivel este necesar pentru tranzitul intestinal si pentru a preveni diareea. Consumarea in exces al migdalelor ar putea duce, la randul sau, la constipatie si balonare.

Articolul continuă după reclame

Tractul digestiv nu este obisnuit cu excesul de fibre si ar trebui sa faceti eforturi suplimentare pentru a-l elimina din organism. Consumul suficient de apa ar ajuta in acest sens.

Consumarea laptelui de migdale ar putea irita, de asemenea, tractul gastro-intestinal la persoanele cu intoleranta la lactoza, deoarece stomacul poate trata laptele de migdale ca lapte cu lactoza.

4. Interactioneaza cu medicamente:

Manganul este un mineral necesar care ajuta la dezvoltarea tesutului conjunctiv, imbunatateste metabolismul, coagularea sangelui si mentine nivelul de zahar din sange. FDA recomanda 1.8-2.3 mg mangan pe zi. 50 de grame de migdale contin 0.6mg mangan, care este in limite.

Dar, consumul in exces de migdale insotit de o dieta bogata in mangan, care include fasole, cereale integrale, fruncte de padure sau tofu ar putea declansa interactiuni medicamentoase. Ar putea interactiona cu laxative, antiacide, medicamente antipsihotice, unele antibiotice, medicamente si hipertensiune arteriala.

5. Creste toxicitatea:

Migdalele amare sunt cunoscute pentru continutul de acid cianhidric, care este un compus toxic. Desi, migdalele amare ajuta la vindecarea spasmelor, mancarimei si durerilor, supraconsumul acestora poate duce la afectiuni grave. Unele dintre aceste afectiuni sunt cadere nervoasa, sufocare si moarte. Nu este recomandat pentru femeile insarcinate sau care alapteaza.

In afara de acestea, la persoanele cu alergie la nuci, migdalele ar putea declansa reactii adverse severe, cum ar fi umflarea gurii, dispnee si eruptii cutanate.

Aceste persoane ar putea avea, de asemenea, o alergie folosind ulei de migdale pe par sau pe piele. Au existat cazuri in care cantitatile mari de ulei de migdale pe piele sau par a cauzat efecte adverse, insa, cu toate acestea, cercetarea in acest sens este in curs de desfasurare.

Trebuie sa aveti grija – sa consumati numai migdale uscate si prajite sau derivatele lor. Migdalele crude trebuie evitate, deoarece acestea ar putea avea o crestere bacteriana care cauzeaza infectii. In orice caz, moderatia este cheia.

SURSA: www.curejoy.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook