Cu totii iubim o casa curata si ordonata, dar noi pur si simpu nu avem suficient timp pentru a petrece ore in sir facand curatenie zilnic.
Cu toate acestea, exista anumite lucruri din casa carora ar trebui sa le acordam mai multa atentie.
In acest articol va vom prezenta noua articole de uz casnic pe care nu trebuie sa le lasam necuratate nici macar o zi.
Prosoapele de bucatarie
Studii recente au aratat ca prosoapele sunt cele mai contaminate in bucatarie. Acelasi lucru este valabil si pentru micile prosoape din baie. Din moment ce le utilizati mai mult de o data pe zi, se murdaresc
foarte repede. De aceea prosoapele de bucatarie si cele din baie ar trebui schimbate la cateva zile sau chiar in fiecare zi.
Cheile
Cheile poarta mai multe bacterii decat butoanele de la lift. Ca o regula, niciodata nu ne-am curatat cheile, iar noi le atingem intotdeauna cu mainile murdare. Avem tendinta de a le tine in buzunare
murdare sau genti, de aceea ele aduc o cantitate incredibila de bacterii infectioase in casa. Curatarea lor cu tampoane antiseptice este vitala.
Gresia din baie
In scopul de a simplifica rutina regulata de curatare a gresiei murdare si a peretilor din baie, trebuie sa le stergeti dupa fiecare baie. Pastrarea baii uscate va poate ajuta la prevenirea bacteriilor si mucegaiului.
Buretele de bucatarie
Buretele ar putea fi cel mai murdar lucru din bucataria ta. Il folosim pentru a spala vase, oale si pentru a sterge scurgerile sau firimiturile. Cel mai bun mod de a dezinfecta buretele este cuptorul cu microunde. Pur si simplu se spala buretele si se pune umed in cuptorul cu microunde timp de 2 minute.
Chiveta
S-ar putea crede ca dupa spalarea mainilor sau vaselor chiuveta dumneavoastra este curata, dar va inselati. Exisa, de fapt, numerosi microbi si bacterii care se lipesc de peretii bazinului.
Vase cu urme de mancare lasate la inmuiat
Lasand vasele murdare in chiveta pana ziua urmatoare este un obicei prost.Daca utilizati o masina de spalat vase, nu prespalati vasele cu mana inainte de a porni. Si inca un sfat: este intotdeauna cel mai bine sa se spele vasele imediat dupa fiecare masa.
Cafetiera
Cafetiera este un focar de bacterii si mucegai, asadar trebuie curatata zilnic. Pentru a face acest lucru trebuie sa spalati aparatul pe bucati. In acest fel veti elimina urmele de cafea, grindurile si uleiul foarte rapid si usor.
Taierea painii
Daca utilizati spatule si placi de taiere realizate din lemn, inmuiati-le intr-un amestec de otet si apa pentru cateva minute de fiecare data cand terminati de gatit. Acest truc va omora bacteriile si ciupercile de pe suprafata lemnului. Mai puteti folosi o lingurita de bicarbonat de sodiu amestecata cu jumatate de litru de apa fierbinte peste suprafata placii de taiere.
Pensulele de machiaj
Daca utilizati aceeasi perie de machiaj pentru o perioada mai lunga de timp, s-ar putea ca aceasta sa gazduiasca tot felul de bacterii si germeni. De aceea este important sa curatati sculele dumneavoastra cu apa calda si sapun dupa fiecare utilizare.