INSTANT

9 Remedii naturiste pentru arsurile la stomac

Neplăcerea arsurilor la stomac sunt simptome familiare foarte multor oameni, pentru unii fiind chiar zilnice.

De obicei, arsurile la stomac sunt declanşate de mâncare şi se produc atunci când acidul din stomac intră în tubul digestiv, arzând partea din spate a gâtului.

Durerea puternică poate radia în piept, mergând din spatele sternului până în gât.

Arsurile la stomac pot fi însoţie de flatulenţă sau greaţă, iar disconfortul poate dura una până la două ore.

Ce cauzează arsuri la stomac?

Arsurile la stomac apar atunci cand acizii din stomac trec prin sfincterul esofagian (muschiul din partea de jos a esofagului) si intra in esofag, arzand mucoasa. Arsurile la stomac pot fi cauzate de ceva simplu cum ar fi consumul unei mese picante.

Acestea trec, de obicei, în timp ce alimentele sunt digerate și în timp ce înghiți acidul înapoi în stomac.

Alte cauze ale arsurilor la stomac pot fi digestive sau legate de alte probleme de sănătate, inclusiv:

 Boala de reflux gastroesofagian – numită și „reflux de acid”, aceasta este o condiție în care acidul gastric intră în mod regulat în esofag.

Un sfincter esofagian inferior slab sau bolnav nu poate ține deschiderea cu stomacul închisă corect.

 Medicamente – aspirină, ibuprofen, produse farmaceutice.

 Alcoolul – stimulează producerea de acizi gastrici, dar efectele variază în funcție de persoană.

 Fumatul – nicotina poate relaxa sfincterul esofagian și alți mușchi ai esofagului și poate stimula producerea acidului gastric. În plus, tusea obișnuită care însoțește fumatul de regulă pune presiune asupra deschiderii, în cele din urmă slăbind-o.

 Hernia hiatală – când o parte a stomacului intră în abdomenul superior, poate exercita presiune asupra sfincterului esofagian, provocând reflux de acid.

 Sarcina – presiunea asupra abdomenului inferior poate provoca indigestie si arsuri la stomac.

 Sclerodermia – o boală cronică a țesutului conjunctiv al organismului.

 Sarcoidoza – inflamația țesuturilor pulmonare, limfatice sau a altor organe.

 Infarct.

 Cancer.

 Obezitate.

 Stres.

 Prea mult sau prea puțin acid gastric.

Cum se simt arsurile la stomac?

Simptomele arsurilor la stomac se pot simți ca o iritație fierbinte în stomac, piept sau gât. Pot să pară și ca un spasm sau o durere fulgerătoare.

Dacă devin cronice, pot apărea afecțiuni ale esofagului datorită deteriorării căptușelii esofagiene. Această afecțiune poate contribui la cancerul esofagian.

Indiferent cum se resimte și cât de des se întâmplă, va trebui să știți cum să opriți arsurile la stomac. Înainte de a vă grăbi la farmacie pentru antiacide, încercați remedii de mai jos.

Iată 14 moduri de a vă menține acidul stomacului unde ar trebui să fie: în stomac!

1. Nu mâncați prea mult

Mușchiul din partea inferioară a esofagului controlează intrarea alimentelor în stomac.

Într-un caz de reflux de acid, acest mușchi poate fi slăbit, permițând conținutului stomacului să urce în esofag.

Dacă există presiune asupra mușchilor de la un stomac supra-saturat, este mult mai probabil că acidul gastric se va împinge în sus, provocând arsuri la stomac.

2. Gestionați-vă greutatea

Obezitatea a fost definitiv legată de refluxul de acid. O parte a problemei este presiunea excesivă (din cauza grăsimii înconjurătoare) pe abdomen, iar altă parte este alimentele consumate. Probleme cu sistemul digestiv cauzate de excesul de greutate includ și boli ale esofagului.

3. Oțet de cidru de mere pentru arsuri la stomac

Poate părea contraintuitiv ca remediu pentru arsuri la stomac, deoarece otetul este însuși un acid, dar oțetul de cidru de mere organic, nefiltrat, alcalinizează organismul. De asemenea, stimulează eliberarea acizilor stomacali necesari.

În plus, sedimentul „mamă” tulbure găsit în oțetul de cidru de mere neprelucrat conține enzime, fibre și proteine care ușurează refluxul de acid. Luat cu o linguriță de miere într-o ceașcă de apă caldă, este liniștitor și hrănitor.

Articolul continuă după reclame

4. Evitați alimentele care provoacă arsuri la stomac

Unele alimente sunt cunoscute ca supra-stimuleaza acidul stomacal. Luate în exces, acestea pot duce la revenirea acidului în esofag.

Acestea includ:

 Alcoolul (în special vinul roșu) – relaxează sfincterul esofagian și reduce funcția esofagului.

 Ciocolata cu lapte – cacao, grasime si cofeina, toate pot stimula arsurile la stomac.

 Cafeaua – cofeina poate fi iritantă, iar cafeaua este foarte acidă.

 Alimente grase sau prăjite
.
 Usturoiul – afectează unii oameni, dar nu toți. Dacă aveți arsuri la stomac sau reflux după ce ați consumat alimente cu o mulțime de usturoi, veți ști că este unul dintre ingredientele de tăiat de pe listă.

 Ceapa crudă – persoanele care suferă frecvent de arsuri la stomac probabil și-au dat seama ca ceapa este un aliment care contribuie la acestea.

 Menta – relaxează sfincterul esofagian, permițând acizilor stomacului să intre în esofag. Menta tratează un stomac deranjat, diaree, flatulență și intestin iritabil datorită proprietăților sale liniștitoare și relaxante. Dacă aveți sindrom gastrointestinal, totuși, menta este contraindicată.

 Alimente prelucrate și de tip fast food – grăsimile (în special grasimi trans) și sodiul pot distruge digestia. În plus, nitrații și aditivii chimici cauzează un risc mai mare de a dezvolta cancer gastric, care este aproape întotdeauna precedat de reflux de acid.

De asemenea, ar trebui să evitați alimentele acide și picante. Acestea pot determina supraproducția acidului gastric. Stai departe de citrice, roșii, ardei iute, piper negru, carne roșie, merisoare, afine și lactate.

5. Busuioc. Infuzaţi 4-6 g de frunze uscate în 250 ml de apă clocotită timp de 10 minute. Strecuraţi ceaiul obţinut şi beţi o cană pe zi, fără zahăr.

6 Beți apă cu lămâie

Lămâia în cantități mici și amestecată cu apă neutralizează acizi în stomac și este eficientă împotriva bacteriilor H. pylori, uneori un factor în sindromul gastrointestinal.
Pentru a utiliza apa cu lamaie pentru reflux de acid:

Începeți prin amestecarea unei linguri de suc de lămâie proaspăt cu 250ml de apă. Apoi, beți cu aproximativ 20 de minute înainte de masă. Acest lucru va ajuta la prevenirea simptomelor care ar putea fi declanșate de alimente.

 

7 Beți apă cu lămâie

Lămâia în cantități mici și amestecată cu apă neutralizează acizi în stomac și este eficientă împotriva bacteriilor H. pylori, uneori un factor în sindromul gastrointestinal.
Pentru a utiliza apa cu lamaie pentru reflux de acid:

Începeți prin amestecarea unei linguri de suc de lămâie proaspăt cu 250ml de apă. Apoi, beți cu aproximativ 20 de minute înainte de masă. Acest lucru va ajuta la prevenirea simptomelor care ar putea fi declanșate de alimente.

 

8. Măghiran. Infuzaţi o linguriţă de plantă uscată de măghiran într-o cană de apă clocotită timp de 15 minute. Strecuraţi şi beţi 3 căni pe zi.

 

 

9. Beți ceai de musetel și ghimbir

În primul rând, ghimbirul este un cunoscut ajutor digestiv superior. Acest lucru se datorează faptului că reduce inflamația și iritarea gastrică.

Fitochimicalele în ghimbir sunt anti-spasmodice, reducând contracțiile gastrice care pot împinge acid din stomac în sus în esofag.

Pe de altă parte, musetelul este blând, liniștitor și relaxant. De asemenea, ușurează greața, durerea de stomac și refluxul de acid. Pentru că este un relaxant, utilizați musetelul numai dacă este vorba de alimente sau arsuri la stomac legate de stres.

Pentru cele mai bune rezultate, puneți 1/2 linguriță de ghimbir proaspăt și flori de mușețel uscate într-un filtru de ceai. Apoi acoperiți cu apă clocotită și lăsați să facă infuzie timp de 10-15 minute. Îndulciți cu o linguriță de miere crudă și savurați.

 

Pe scurt, remediile naturale pentru arsuri la stomac funcționează mai bine, în concordanță cu chimia corpului dumneavoastră și fără aceste efecte secundare periculoase.

Sursa: dailyhealthpost.com

Publicitate

This website uses cookies.