8 obiceiuri sanatoase care pot preveni atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale

 

”Din cele 54 de milioane de decese din întreaga lume în 2015, mai mult de jumătate (54%) se datorează primelor 10 cauze. Atacurile cardiace și accidentul vascular cerebral sunt cauzele principale, reprezentând 15 milioane de decese în 2015.

Aceste boli au rămas principalele cauze de deces la nivel global în ultimii 15 ani.” – Organizația Mondială a Sănătății

Boala ischemică a inimii este o afecțiune în care arterele înguste duc la eliberarea mai puțină a oxigenului din sânge în inimă. De asemenea, cunoscut sub numele de boala coronariană a arterelor sau a inimii, ischemia (restricționarea fluxului sanguin) către inimă poate duce la un atac de cord.

Un accident vascular cerebral apare când oxigenul din sânge este tăiat în una sau în mai multe părți ale creierului. Celulele sunt lipsite de oxigen și încep să moară. Acest lucru duce la pierderea funcției controlate de zona (zonele) creierului afectat.

Peste 6 milioane de persoane mor anual de accident vascular cerebral, iar un număr suplimentar de 5 milioane sunt permanent invalizi.

Orice condiție poate fi cauzată de predispoziții genetice și / sau de alegerea stilului de viață. Prima este o variabilă incontrolabilă; cea din urmă nu este. În acest articol, discutăm opt obiceiuri sănătoase care reduc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Chiar și schimbările mici pot înclina în mod disproporționat șansele în favoarea ta.

Iata cele 8 obiceiuri sanatoase care pot preveni atacurile de cord si accidentele vascular cerebrale:

1. Faceti 30 de minute de exercitii in fiecare zi

O jumătate de oră de exercitii moderate, cinci zile pe săptămână, scade riscul de atac de cord.

O plimbare in pas alert, alergare, înot sau exercitiile pentru respiratie, sunt alegeri sănătoase. În celelalte două zile, intrați într-o sesiune ușoară de antrenament de forță.

Cele 30 de minute alocate exercițiului se pot face într-o singură etapa sau se pot imparti de-a lungul zilei. Dacă este posibil, încercați să obțineți 10-15 minute pentru fiecare etapa pentru a vă menține ritmul cardiac.

2. Nu fumați

Ați anticipat că aceasta va fi următoarea? Bună treabă!

Pe o notă serioasă, fumatul crește riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral cu 200-400%, în funcție de frecvența (fumatului) și genetică. Fumul secundar nu este nici el un act fără victime.

Persoanele expuse în mod regulat la fumatul pasiv la domiciliu sau la serviciu au șanse de 25-30% mai mari de a dezvolta boli de inimă și o șansă de 20-30% mai mare de a avea un accident vascular cerebral. Unele state și-au dat seama de pericolele fumatului pasiv și fumatul in locurile publice inchise a fost interzis prin lege.

3. Mâncați sănătos

Articolul continuă după reclame

In fiecare zi, faceti un obicei din a manca o dieta echilibrata. WebMD recomandă un amestec de fructe, legume, cereale integrale, pește și carne slabă.

Alimentele pline de conservanti trebuie să fie limitate sau restricționate. Alimentele procesate și preparate (care adesea conțin o tonă de conservanți) sunt adesea bogate în zaharuri adăugate și sodiu și ar trebui, de asemenea, să fie limitate.

4. Consumati alcool cu moderatie

O cantitate moderată de alcool consumat vă poate ajuta inima. Potrivit Regulilor pentru Dieta Americanilor, consumul moderat de alcool este de o băutură pe zi pentru femei și doua pentru bărbați.

Consumul de alcool in exces poate duce la o serie de probleme de sănătate. De asemenea, creșteți riscul de a obține hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral.

5. Slabiti putin pentru a fi in forma

Cei mai mulți dintre noi sunt un pic supraponderali. Nu trebuie să deveniți alergător de maraton sau triatlet pentru a reduce riscul de probleme de sănătate.

Pe WebMD puteti citi, ”Dacă ați pierdut 5 până la 10% din greutatea dvs., veți îmbunătăți nivelul de colesterol și veți scădea tensiunea arterială și nivelul glicemiei.”

6. Luati orice medicament prescris pentru inima

Noi stim. Nu ne place nici ideea de medicamente prescrise. Cu toate acestea, în cazul în care un medic autorizat prescrie medicamente pentru a face față unei boli cardiace, trebuie doar să le luați.

Dacă aveți o problemă cu a va lua medicamentele la timp, din orice motiv – cost, neatentie sau (mai ales) efecte secundare, obțineți sfatul medicului dumneavoastră.

Cei care nu o fac deja ar trebui să ia în considerare administrarea unui supliment zilnic de omega-3. Conținând proprietățile DHA și EHA, suplimentele Omega-3 sunt foarte sănătoase pentru inimă.

7. Mananca putina ciocolata neagra

Ciocolata neagra este plina cu antioxidanti si alte proprietati nutritionale care va protejeaza inima. Câteva sfaturi: cumpărați produse din ciocolată care consta în cel puțin 70% cacao.

Sunt recomandate până la trei bucăți de ciocolată neagră pe zi.

8. Urmariti-va simptomele

Trei simptome periculoase pe care trebuie să le supraveghezi sunt respirația ingreunata, durerea toracică și amorțeala / furnicături (de obicei, pe o parte a corpului.) Uitați de așteptarea ca aceste simptome să dispară. Duceti-va și verificați-le!

Încercați să vă asigurați că planificați o examinare fizică completă cel puțin o dată pe an. Pe măsură ce îmbătrânim, variabilele de sănătate diferite trebuie luate în considerare. Bărbații și femeile au, de asemenea, diferite nevoi de sănătate. Un doctor bun va sti asta atunci cand vizitati pentru o consultatie.

Sursa: www.powerofpositivity.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook