7 simptome din timpul menstruației care nu sunt normale

7 simptome din timpul menstruației care nu sunt normale
Folosind mai mult de 5 absorbante sau tampoane pe zi, durere pelviană ascuțită sau crampe intestinale dureroase, sau cheaguri de sânge mari nu sunt lucruri normale. Urmați regula de 28-32 de zile – perioadele mai lungi sau mai scurte necesită atenție.

Durerea în partea inferioară a spatelui este normală, dar dacă este severă, ar trebui să vă faceți griji. Petele roșiatice când nu sunteți în perioada menstrei și alte modificări ale simptomelor obișnuite au nevoie de atenție.
Este greu să vorbim despre menstruația noastră, deoarece acesta este un subiect considerat tabu.

Dar discutarea problemelor legate de sănătatea feminină este primul pas spre înțelegerea corpului și asigurarea faptului că sunteți complet sănătoși.
De exemplu, multe femei nu înțeleg complet diferența dintre un simptom al unei perioade normale și un simptom anormal sau chiar un semn al

unei probleme medicale grave.
Atunci când corpurile noastre funcționează în afara normei, poate fi jenant să discutăm aceste probleme – chiar și cu profesioniștii din domeniul medical. Timpul pentru tăcere se termină acum, mai ales dacă prezentați oricare dintre următoarele șapte simptome.

Aceste efecte secundare trebuie discutate cu medicul de familie sau ginecologul cât mai curând posibil.
7 simptome menstruale pe care femeile ar trebui să le știe și nu sunt normale
1. Sângerare extrem de gravă

Probabil ați auzit că sângele pe care îl eliminați în timpul menstrei dvs. este de aproximativ echivalentul unei linguri sau a două. Chiar dacă acoperă absorbantul sau tamponul, nu este o cantitate mare de sânge, deci nu există nici un motiv de alarmă. Pentru unele femei acest lucru este adevărat. Altele, cu toate acestea, au un flux extrem de mare.
Există o diferență semnificativă între un debit greu și o sângerare extrem de grea în timpul perioadei. Dacă utilizați mai mult de cinci absorbante sau tampoane pe zi și acestea sunt pline cu sânge, este important să discutați cu medicul ginecolog despre potențialele dezechilibre hormonale și despre îngrijorările legate de sănătate.
2. Crampe intense
Chiar dacă multe femei suferă de crampe menstruale în timpul perioadei lor, cu siguranță nu sunt normale.
Dacă întâmpinați senzații extrem de dureroase și bruște în zona pelviană în perioada în care vă aflați, nu trebuie să le ignorați. Acest tip de durere ar trebui să fie adresate cât mai curând posibil unui specialist medical, astfel încât să poată exclude cauze mai grave.
3. Sangerari neregulate
Nu toate femeile au o menstră regulată și acest lucru poate uneori să provoace confuzie în rândul femeilor cu privire la această regularitate. Luați în considerare faptul că un ciclu bun este între 28 și 32 de zile. Mai puțin sau mai mult decât atât, și ar trebui să verificați hormonii.
Sangerarile neregulate sau sângerările ușoare când nu sunteți în perioada menstrei nu sunt neapărat un semnal de alarmă, dar pot fi și un semn serios că ceva nu este corect. Deci, verificați cauza.

Articolul continuă după reclame

4. Cheaguri de sânge mari
Sângele menstrual ar trebui să curgă ușor și totuși unele femei cred că prezența cheagurilor mari în timpul perioadei lor este normală.
Nu este cazul – în timp ce se poate produce o coagulare, în special peste noapte în timpul unui ciclu, cheagurile mari nu fac parte din perioada normală. Aceste cheaguri se pot lipi de asemenea în interiorul deschiderii uterine, cauzând înfundarea și alte boli grave.
Este posibil să aveți fibroame, dacă cheagurile sunt mai mari decât o monedă.
5. Dureri de spate severe
Durerile de spate în timpul menstrei nu sunt nimic scandalos, dar mai severă durerea, mai neobișnuit devine simptomul. Acest tip de durere, însoțită de dureri în alte regiuni ale pelvisului, poate semnala o varietate de probleme de sănătate, cum ar fi endometrioza, chisturile sau fibroamele.
6. Defecare dureroasă
Există multe motive pentru care defecarea poate fi dureroasă, multe dintre acestea fără legătură cu ciclul dumneavoastră.
Dacă acestea apar frecvent sau numai în timpul perioadei, totuși, este posibil să aveți endometrioză. Nu este neobișnuit să aveți o anumită durere în timpul defecării când sunteți la menstră, dar o durere severă ar putea fi căptușeala uterină care crește pe apendice sau pe intestin.
7. Orice schimbări majore în simptomele dumneavoastră
În general, țineți cont de două reguli importante.
• Unu: cunoașteți diferența dintre simptomele obișnuite și cele severe.
• Doi: Orice modificare trebuie analizată. Atunci cand simptomele apar brusc,este necesar sa va adresati medicului d-voastra ginecolog.
Sursa:www.curejoy.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook