Ti s-a intamplat deseori sa te simti balonata dupa ce ai consumat fructe?
Asociezi crampele abdominale, gazele intestinale si alte asemenea probleme de digestie cu fructele?
Problema nu e de la fructe, ci de la felul in care combini alimentele.
Cum trebuie sa mananci fructele pentru a evita problemele de digestie?
Regula 1: Consuma-le cu o jumatate de ora inainte de masa sau intre mese, pe stomacul gol
Pentru ca fructele se digera repede, este recomandat sa le consumi cu o jumatate de ora inainte de mesele principale sau intre mese, pe stomacul gol.
Regula 2: Un fruct dupa masa nu baloneaza, insa doua, da
Daca mananci cu masura, nu trebuie sa iti faci griji pentru felul in care consumi fructele. Un mar dupa masa nu o sa iti ingreuneze digestia, insa doua-trei s-ar putea sa iti creeze disconfort. Cel mai important lucru este sa iti asculti organismul si sa te opresti din mancat cand senzatia de satietate s-a instalat.
Regula 3: Fructele merg combinate cu iaurt, nuci, seminte, branzeturi, miere, dar si cu salate verzi
Desi multe persoane considera ca fructele nu se pupa cu salatele, ele merg foarte bine in salatele verzi sau in combinatie cu branzeturi.
De exemplu, strugurii si merele sunt delicioase consumate impreuna cu branzeturile, iar portocalele si lamaile sunt excelente in salatele verzi.
Regula 4: Evita un consum prea mare de fructe inainte de culcare
Prea multe fructe iti dau energie si nu vei mai avea niciun chef sa mergi la culcare. De asemenea, consumate seara, ele iti pot aduce kilograme in plus, deoarece contin multe zaharuri. Daca ai pofta de o gustare seara tarziu, consuma un fruct in combinatie cu un iaurt sau cateva nuci.
Regula 5: Nu combina pepenele rosu cu alte alimente
Pepenele rosu combinat cu alte fructe sau alte alimente predispune la balonare, asadar cel mai bine este sa il consumi pe stomacul gol si sa astepti o jumatate de ora pana la urmatoarea masa sau gustare.
Regula 6: Fierbe fructele daca ai gastrita sau ulcer
Daca ai probleme cu stomacul, gastrita sau alte afectiuni, consuma fructele fierte, pentru a evita cresterea aciditatii din stomac. Singurele fructe care nu cresc aciditatea si pot fi consumate ca atare sunt bananele.
Sursa: sanatate.bzi.ro
This website uses cookies.