Glanda dvs. tiroidă ajută la reglarea felului in care celulele utilizeaza energia din mâncare și o transformă în timpul procesului metabolic.
Aceasta vă afectează bătăile inimii, temperatura corpului și modul în care acesta arde caloriile.
De fapt, sunt 2 mari afecțiuni legate de glanda tiroidă, anume hipotiroidismul și hipertiroidismul. Mai mult, hipotiroidismul este o afecțiune comună a glandei tiroide caracterizată prin producția deficientă de hormon tiroidian. Aceasta apare atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni tiroidieni.
Mai mult, cele mai comune simptome ale acestei afecțiuni includ creșterea în greutate, pielea uscată, căderea părului, depresia, menstre neregulate, memorie deficientă, constipație, oboseală, crampe musculare și senzația de frig. Este important să întelegeți că creșterea în greutate este unul dintre semnele timpurii ale acestei afecțiuni.
Iată 6 soluții care vă pot ajuta să vă echilibrați mesele, să vă îmbunătățiți sănătatea tiroidei și să preveniți greutatea excesivă:
citiți mai mult despre zahărul rafinat
fiți decisivi în legătură cu alimentația sănătoasă
2. Ar trebui să evitați să mâncați carbohidrați simpli, care se găsesc în:
cereale ambalate
sucuri acidulate
sucuri cu arome
produse îndulcite cu sirop de porumb
produse ce conțin făină albă
zahăr de masă
Înlocuiți acești carbohidrați simpli cu cei complecși. Carbohidrații complecși nu sunt procesați așa repede de organism, așa că senzația de sațietate persistă mai mult. De asemenea, spre deosebire de carbohidrații simpli, cei complecși nu creează dependență. Exemple de carbohidrați complecși sunt:
ovăzul
fructe proaspete sau sucul 100% natural
cereale integrale
orezul brun
Exercițiile regulate vă vor stimula corpul să ardă mai multe grăsimi. Ar trebui să practicați anumite exerciții fizice, care vă pot stimula metabolismul și vă vor ajuta să pierdeți mai multă greutate.
Dacă exersați la intensitate medie, ar putea induce producția hormonală a glandei dvs. tiroide, astfel prevenind creșterea în greutate.
Spre exemplu, puteți încerca aerobic, alergare, mersul pe jos sau alte exerciții de tip cardio.
4. Introduceți uleiul de nucă de cocos în dieta dvs. zilnică
Multe uleiuri vegetale posedă acizi grași care încetinesc funcțiile glandei dvs. tiroide, contribuind în mod egal și la creșterea greutății. Uleiul de nucă de cocos este însă bogat în grăsimi sănătoase.
Anume, acizii grași de lanț mediu prezenți în uleiul de cocos pot îmbunătăți funcția tiroidei dvs. Mai mult, pot îmbunătăți și sensibilitatea insulinei și toleranța la glucoză.
Puteți folosi acest ulei la gătit sau să îl consumați cu 20 de minute înainte de a lua masa pentru a vă stimula metabolismul și să preveniți acumularea grăsimii.
5. Gustări sănătoase
Chiar dacă majoritatea oamenilor mănâncă gustări în timpul dietelor, acest lucru poate fi dăunător pentru greutate dacă nu știți cum și ce să consumași ca o gustare.
Câteva gustări în anumite momente cheie ale zilei în locul meselor dvs. regulate vă pot ajuta cu senzația de sațietate pentru un timp. De asemenea, ar putea ajuta la scăderea numărului total de calorii ingerate.
Consumați mai multe nuci crude deoarece conțin numeroși nutrienți și grăsimi sănătoase care vă pot îmbunătăți sănătatea tiroidei.
Mai mult, sunt bogate în seleniu, un nutrient care stimulează dramatic funcția tiroidei.
Ar trebui de asemenea să includeți mai mulți acizi grași omega 3 în dieta dvs. întrucât sunt benefici pentru tiroidă.
Acizii grași omega 3 se găsesc în peștele de calitate. Dar puteți consuma și ulei de pește ca supliment, deoarece vă poate crește potențialul de slăbire.
Și nu numai atât, oțetul de cidru de mere crud, organic, nefiltrat și nepasteurizat este de asemenea o alegere excelentă dacă suferiți de hipotiroidism.
Acest tip de oțet vă ajută la echilibrarea hormonală, scăderea apetitului și promovează pierderea kilogramelor în plus.
Dacă nu aveți un stomac sensibil, puteți consuma 1 lingură de oțet de cidru de mere organic cu un pahar de apă în fiecare zi.
Sursa: www.healthyfoodstyle.com
This website uses cookies.