4 Tipuri de masaj care te ajuta sa scapi de durerea provocata de Sciatica

Ce este durerea provocata de sciatica?
Este acea durere insotita de amorteala si furnicaturile resimtite din partea de jos a spatelui pana la picior. In general afecteaza numai o parte a corpului, insa poate afecta si ambele parti.

Unde este situat nervul sciatic?
Nervul sciatic este cel mai lung si cel mai mare nerv al coloanei si se intinde de la spate pana in zona pelvisului, sold si se intinde in jos pe picior.
Ce anume cauzeaza durerea nervului sciatic?

– Hernia de disc
– Trauma: lovituri in timpul sportului sau accidente de masina, bicicleta sau motocicleta
– Tumorile spinale: compresie la nivelul nervului sciatic
– Spondilolisteza: afecteaza de obicei coloana lombara acolo unde vertebrele se imbina una cu cealalta

– Sindromul piriformis: atunci cand muschii se contracta si pun presiune asupra nervului sciatic
– Stenoza spinala: tulburari ale compresiei nervilor
– Lovituri in zona pelviza sau fracturi
Cum se diagnosticheaza sciatica?

Prin urmatoarele tratamente si practici: raze X, scanari RMN, CT, acupunctura, presopunctura, yoga, masaj, comprese calde sau reci, relaxante musculare, exercitii fizice specifice, pilates, interventii chirurgicale.
4 Tipuri de Masaj Care Trateaza Durerea Provocata de Sciatica

Articolul continuă după reclame

1. Masajul cu ajutorul palmelor si al degetului mare. Puneti-va palmele pe spate si frecati usor coloana coborand incet catre fund. Puneti-va degetul cel mare pe solduri si cu ajutorul acestora presati usor coloana. Nu masati puternic pentru a nu creea disconfort.
2. Masajul cu mingea de tenis. Puneti o usoara presiune pe partea de jos a spatelui cu ajutorul mingii de tenis. Luati doua mingii de tenis, infasurati-le intr-un prosop si puneti-le pe podea. Asezati-va pe podea cu genunchii indoiti si cu mingiile de tenis sub voi. Plimbati-va putin cu spatele, cu ajutorul mingiilor de tenis, pentru a permite acestora sa va maseze usor. Apoi ramaneti nemiscati cateva minute. Atunci cand dispare tensiunea spatelui, mutati mingiile de tenis intr-o alta zona a spatelui. Repetati pasii de mai sus.
3. Masajul cu nodurile degetelor. Indindeti-va pe spate cu genunchii indoiti si spatele bine intins pe podea. Strangeti pumnii si asezati-i sub voi, de o parte si de alta a spatelui. Pumnii trebuie sa fie orientati cu palma in jos si cu nodurile degetelor in sus caci acestea trebuie sa preseze usor spatele.

4. Stretching. Multe dintre exercitiile pentru sciatica se focalizeaza pe intarirea musculaturii abdominale si a musculaturii paravertebrale, in scopul de-a oferi un bun suport pentru coloana vertebrala. Insa, exercitiile de stretching pentru sciatica, ,,tintesc” tocmai muschii care determina durere, atunci cand acestia sunt tensionati si inflexibili. In sciatica, exercitiile de stretching, constituie de departe una dintre metodele de baza si cele mai eficiente in lupta cu aceasta afectiune. Cu exceptia cazurilor in care sciatica este complicata de o alta afectiune coexistenta, care necesita ingrijire medicala, in general, in cele mai multe din cazuri, formele usoare de sciatica pot fi atenuate prin folosirea exercitiilor de stretching. Rolul acestor exercitii de stretching este de a detensiona, de a flexibiliza musculatura spatelui, a feselor, coapselor, si a gambelor, care ar putea agrava nervul sciatic.
SURSA: www.fhfn.org
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook