3 din 5 romani sufera de dureri de spate. Iata cele mai bune remedii naturale pentru a scapa…

Sciatica este termenul medical care caracterizeaza durerea care radiaza de-a lungul nervului sciatic, de la nivelul spatelui pana spre picior.

Nervul sciatic este cel mai lung nerv din organismul uman. Specialistii caracterizeaza sciatica drept un simptom si nu o tulburare in sine.

Durerea care radiaza semnaleaza o alta problemă, cum ar fi o hernie de disc. In functie de cauza, durerea produsa de sciatica acuta, dispare de la sine in cateva luni, spre deosebire de sciatica severa care necesita tratament.

In acelasi timp, tratamentul poate micsora intensitatea durerii. Adesea, sciatica este precedata de dureri lombare acute (lumbago) sau cronice, accentuata de tuse si de statul in picioare, durerea poate fi minima sau intensa, impiedicand uneori subiectul sa doarma (sciatica hiperalgica). O forma parti¬culara de sciatica, numita sciatica paralizanta, se caracterizeaza printr-o paralizie a flexiei dorsale a piciorului.

Remediile sunt:

1. Comprese calde sau reci.

Alternati compresele calde cu compresele reci. Puteti incepe cu compresele calde si finaliza cu compresele reci. Puneti compresa calda sau rece pe locul in care simtiti durere timp de 15-20 de minute, la fiecare cateva ore. Nu folositi comprese reci daca aveti probleme cu circulatia.

2. Turmeric.

Turmericul este foarte indicat tratarii durerii provocate de sciatica datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si datorita componentei sale numita curcumina care reduce durerea si inflamatia. Adaugati o lingurita de turmeric intr-o cana de lapte, puteti pune si putina scortisoara si apoi puneti la fiert.

Indulciti bautura cu miere si consumati o data pe zi. O alta optiune este sa luati suplimente de 250-500 mg de turmeric de 3 ori pe zi timp de cateva saptamani. Atentie, turmericul nu este indicat celor care iau medicamente de subtiere a sangelui si diabeticilor.

Articolul continuă după reclame

3. Masajul.

Masajul poate atenua durerea si relaxeaza intregul corp, mai ales daca sciatica este provocata de un spasm muscular. In plus, masajul stimuleaze circulatia si activeaza musculatura. Puteti folosi orice fel de ulei cu care sa va masati de 2-3 ori pe zi pana ce veti observa rezultate.

O alta optiune este sa adaugati 3 lingurite de nucsoara intr-o cana de ulei de susan, incalziti amestecul si masati apoi cu acest amestec zona cu pricina. Si masajul ce consta in stimularea punctelor cheie este foarte eficient, este bine sa apelati la un fizioterapeut caci el va stii exact care sunt aceste puncte cheie.

4. Exercitiile.

Pe langa odihna, sportul este foarte bun pentru vindecarea de sciatica. Sunt recomandate exercitiile care sa intareasca muschii abdominali si muschii spatelui. Exercitiile ce presupun aducerea genunchilor la piept sunt si ele foarte eficiente.

Trebuie sa va intindeti pe o saltea cu picioarele intinse si usor intredeschise, sa va apropiati cate un genunchi pe rand de piept, in timp ce celalalt ramane intins pe podea. Stati cate 20 de secunde pe fiecare miscare si faceti cate 3-5 repetari.
Exercitiile care presupun rotirea spatelui si toate pozitiile de yoga sunt, de asemenea, recomandate.

5. Crema cu capsaicina.

Ardeiul cayenne are in componenta sa capsaicina care actioneaza ca un analgezic natural intrucat impiedica transmiterea durerii la creier prin intermediul neurotransmitatorului numit substanta P. Cumparati o crema ce contine capsaicina in proportie de 0.025% – 0.075% si aplicati-o pe zona cu durere de 4 ori pe zi, cel putin o saptamana.

6. Valeriana.

Valeriana relaxeaza si atenueaza durerea provocata de nervul sciatic. Puteti lua suplimente de 150 mg de radacina de valeriana, de 3 ori pe zi timp de cateva saptamani, sau puteti consuma ceai de valeriana de cateva ori pe zi, pana ce veti observa o ameliorare a durerii.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook