14 simptome care indica faptul ca ai nivelul de zahar din sange foarte ridicat
Nivelurile excesive de glucoză din sânge determină afecțiunea cunoscută sub numele de hiperglicemie sau niveluri ridicate ale zahărului din sânge.
Această condiție provoacă simptome chiar și în stadiile sale incipiente, deci este de mare ajutor dacă le cunoașteți.
Dacă aveți probleme de stomac des, vă simțiți constant înfometați și creșteți în greutate chiar dacă ați limitat aportul de calorii, s-ar putea să resimțiți unele din simptomele precoce ale glicemiei ridicate.
Rețineți că până și oamenii sănătoși pot suferi de niveluri ridicate ale zahărului în sânge după consumarea de bomboane, prăjituri sau sucuri dulci.
Cu toate acestea, dacă aceste niveluri rămân ridicate pentru perioade mai lungi de timp, acestea ar putea cauza diabet sau alte probleme grave de sănătate. Cunoscând semnele timpurii și având capacitatea de a le recunoaște la timp v-ar putea împiedica să dezvoltați complicații severe și vă va ajuta să stabilizați nivelurile de zahăr din sânge și să le mențineți sub control.
Această condiție ar putea rezulta din diverși factori, iar cei mai frecvenți sunt:
• Stresul
• O dietă neadecvată
• Lipsa exercițiilor fizice regulate
• Utilizarea anumitor medicamente
• Unele condiții de sănătate
Glicemia ridicată nu înseamnă că aveți diabet, dar este un simptom al acestuia. Pe de altă parte, uneori pacienții care au hiperglicemie (nivel ridicat de zahăr din sânge) nu prezintă niciun simptom.
Cu toate acestea, acestea sunt simptomele comune ale zahărului din sânge ridicat:
1. Gură uscată
2. Foame constantă
3. Probleme de stomac
4. Vindecarea lentă a tăieturilor și a rănilor
5. Viziunea tulbure
6. Sete crescută
7. Piele uscată și mâncărime la nivelul acesteia
8. Oboseală zilnică sau oboseală extremă
9. Dificultăți de concentrare
10. Excesul de grăsime abdominală / creșterea în greutate
11. Probleme nervoase
12. Urinare frecventă și / sau urinarea în timpul nopții
13. Infecții recurente
14. Impotență
Puteți utiliza o listă cu indicele glicemic al alimentelor pentru a reduce aceste simptome.
Indicele glicemic este un sistem care măsoară carbohidrații pe baza ratei răspunsului glicemic, ceea ce înseamnă că acesta clasează alimentele pe o scară de la 1 la 100 pe baza efectelor pe care le au asupra nivelurilor de zahăr din sânge.
Cu alte cuvinte, această scară evaluează alimentele în funcție de măsura în care ele cresc nivelurile de zahăr din sânge după ce au fost consumate.
Scara începe de la 0 la 100, iar valorile mai mari se referă la alimente care duc la cea mai rapidă creștere a nivelului de zahăr din sânge. Glucoza pură reprezintă capătul superior al scării.
Alimentele cu nivel ridicat al indicelui glicemic sunt digerate rapid, iar cele cu nivel scăzut al indicelui glicemic sunt digerate lent.
Potrivit experților medicali, alimentele cu indice glicemic scăzut oferă beneficii multiple pentru sănătate și, de asemenea, reduc nivelurile de insulină și rezistență la insulină, prevenind astfel creșterea nivelului zahărului în sânge.
Sursa: www.healthy-food-house.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.