INSTANT

10 remedii naturale pentru a reduce retenția de apă

Retenția de apă cauzează adesea dureri din cauza umflăturilor din picioare și din trunchi, iar dacă ați experimentat acest lucru, atunci știți că este o problemă extrem de incomodă și dureroasă.

Retenția de apă este cunoscută sub numele de edem în medicină și este de fapt acumularea de fluide excesive în organism din diferite motive; vom sugera zece remedii naturale pentru a o rezolva și pentru a reduce umflăturile cauzate, de obicei în trunchi și picioare.

Aceste umflături sunt dureroase, iar edemul poate duce, de asemenea, la articulații rigide, puls și tensiune arterială ridicate, și creștere în greutate.

Această afecțiune ar putea fi rezultatul medicamentelor, lipsei activității fizice, consumului excesiv de sare, deficitului de vitamine, contraceptivelor, precum și condițiilor de mediu, cum ar fi temperaturile și altitudinile meteorologice înalte.

Retenția de apă poate apărea din cauza unor factori interni, cum ar fi circulația necorespunzătoare, probleme tiroidiene, tulburări ale venelor și ficatului, alergii, sarcină, tensiune arterială crescută, stres, deshidratare, și probleme cardiace și renale.

Acestea sunt cele mai eficiente remedii împotriva retenției de apă:

Remediu # 1: Pătrunjel

Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale împotriva retenției apei. Ar trebui să adăugați câteva lingurițe de pătrunjel uscat într-o ceașcă de apă și fierbeți. Apoi, lăsați-o să se răcească timp de 10 minute și beți acest ceai de trei ori pe zi. De asemenea, puteți adăuga suc de lămâie la acest ceai pentru efecte și mai bune.

Remediu # 2: Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere este bogat în pectină, ceea ce duce la scăderea nivelului de sodiu în organism. După cum știți deja, sodiul reține apă în organism, deci oțetul este excelent în acest caz. Doar adăugați o linguriță într-un pahar cu apă și beți remediul de două ori pe zi.

Puteți crește eficacitatea băuturii dacă adăugați o lingură suplimentară de oțet de cidru de mere la fiecare pahar.

De asemenea, vă puteți înmuia picioarele într-o baie fierbinte cu oțet timp de 10 minute. Acest lucru va calma umflăturile și, de asemenea, va trata mirosul neplăcut al picioarelor.

Remediu # 3: Suc de merișoare

Acest suc accelerează producția de urină în organism și este bogat în calciu, potasiu și magneziu. Ar trebui să beți zilnic o ceașcă de suc de merișoare neîndulcit sau puteți lua merișoare sub formă de pastile.

Remediu # 4: Păpădie

Cercetătorii au descoperit că păpădia susține producția de urină din organism. De asemenea, scade nivelul de sodiu, deoarece este bogată în potasiu. Păpădia este de asemenea bogată în magneziu, care reduce balonarea premenstruală.

Ar trebui să adăugați o linguriță de frunze de păpădie uscată într-o ceașcă de apă caldă, fierbeți timp de aproximativ 10 minute, strecurați și beți ceaiul de mai multe ori pe zi.

Articolul continuă după reclame

De asemenea, puteți utiliza pastile cu păpădie, dar asigurați-vă că vă adresați medicului înainte de a le lua sau de a începe să consumați ceaiul, deoarece păpădia ar putea interfera cu anumite medicamente.

Remediu # 5: Ceapă

Ceapa purifică sângele și stimulează producția de urină, prevenind astfel pietrele la rinichi. Decojiți câteva cepe, adăugați-le la 4 cești de apă și fierbeți. Adăugați puțină sare și beți acest remediu de trei ori pe zi timp de câteva zile.

Remediu # 6: Semințe de fenicul

Acest diuretic puternic mărește producția de urină în organism și susține capacitatea rinichilor de a procesa mai multă apă și sodiu. Împiedică acumularea toxinelor în organism și ajută digestia.
Ar trebui să adăugați o linguriță de semințe de fenicul în apă fierbinte și să le fierbeți.

Apoi, acoperiți paharul și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute, strecurați și consumați de trei ori pe zi.

Remediu # 7: Sare Epsom

O baie de sare Epsom reduce balonarea burții, precum și problemele de retenție a apei, printr-un proces cunoscut sub denumirea de osmoză inversă.

Acest proces implică îndepărtarea tuturor lichidelor excesive din organism, precum și a toxinelor.
Baia este relaxantă, liniștitoare și calmantă. Tot ce trebuie să faceți pentru a vă bucura de aceste beneficii este să adăugați două cești de sare Epsom într-o baie caldă și să vă înmuiați timp de 15 minute. Repetați de trei ori pe săptămână.

Remediu # 8. Rădăcina de urzică

Aceasta stimulează în mod eficient producția de urină și ajută în cazul reținerii apei. Adăugați o linguriță de rădăcină de urzică într-o ceașcă de apă caldă, lăsați-o timp de 10 minute să se răcească și beți de câteva ori zilnic.

Remediu # 9: Suc de lămâie

Sucul de lămâie elimină fluidele excesive din organism, precum și deșeurile și toxinele acumulate. Doar adăugați câteva linguri de suc de lămâie într-o ceașcă de apă caldă. Puteți îndulci cu miere. Beți acest remediu zilnic timp de mai multe zile.

Remediu # 10: Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor în cazul reținerii apei. Aromaterapia stimulează scurgerea fluidelor prin declanșarea sistemului limfatic.

Adăugați 20 picături din uleiul esențial preferat într-o baie fierbinte și înmuiați-vă timp de 10 minute, de trei ori pe săptămână. Pentru cele mai bune efecte, recomandăm uleiuri esențiale de mușcată, chiparos și ienupăr.

În cazul în care vă confruntați cu probleme de retenție a apei, vă sugerăm să consumați mai multe alimente diuretice, cum ar fi țelina, castraveții, varza, pepenele verde, bananele și ananasul, deoarece stimulează și producția de urină.

Mai mult decât atât, asigurați-vă că beți o mulțime de apă pentru a preveni deshidratarea, exersați în mod regulat și limitați aportul de alcool și sare.

Sursă:www.healthyfoodhouse.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate

This website uses cookies.