Chiar daca pare greu de crezut, in China exista orez preparat din plastic!
Consumul de contaminanti derivati din plastic, chiar si in cantitati infime, genereaza dezechilibre hormonale si digestive grave, iar consumul acestui ingrozitor orez sintetic te predispune riscului de a dezvolta cancer mamar.
China este recunoscuta pentru faptul ca produce nenumarate produse ieftine si de proasta calitate, dar cand vine vorba de mancare, lucrurile sunt incomparabil mai grave.
Riscul de imbolnavire este urias daca alegi sa consumi aceste alimente importate, iar preturile aferente foarte mici ridica din principiu semne de intrebare serioase..
Există câteva alimente şi produse pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ
din cauza riscurilor de îmbolnăvire la care te poţi expune.
1. Ouă contrafăcute
Un video postat de câteva site-uri chinezești, explică modul în care se „fabrică” un ouă false şi se câştigă 70 de dolari pe zi. Pentru fabricarea acestor ouă, se utilizează alaun de potasiu, calciu, acid alginic, clorură de calciu, gelatină, coloranţi artificiali și apă.
Ingredientul principal pentru obţinerea cojii este carbonatul de calciu, care poate provoca demenţă şi pierderi de memorie.
2. Lapte formula pentru sugari
În anul 2004 , CBS News a raportat că 47 de persoane au fost acuzate că au falsificat laptele formula instant pentru bebeluşi, care a dus la moartea a zeci de copii din Guiyang, China.
„Laptele” a fost făcut aproape integral din cretă şi a dus la apariţia aşa-numitei „boli a capului mare” la copii, însemnând o creştere rapidă a capului în raport cu corpul.
3.Sarea industriala
De mai bine de 13 ani, această sare se vinde pe post de sare de masă, deşi poate cauza afecţiuni mentale şi fizice, precum şi tulburări ale aparatului reproducător.
4.Mazărea verde
Evită cu orice preţ mazărea verde produsă în China, întrucât conţine coloranţi periculoşi. Legea interzice folosirea colorantului în cauză la prepararea produselor alimentare, deoarece are efecte cancerigene. Chinezii nu se sfiesc, însă, să-l folosească.
În concluzie, fugi ca de ciumă de alimentele importate din China! Provin dintr-o ţară cu un grad crescut de poluare a aerului şi a apelor, şi mai există şi riscul de a fi ticsite cu pesticide şi chimicale toxice! Cel mai indicat este să cumperi alimente de pe piaţa locală şi de la furnizori de încredere.
5. Sucul de mere produs în China
China se afla chiar în capul listei ţărilor producătoare de pesticide şi care nu asigură măsuri corespunzătoare de verificare a prezenţei pesticidelor, chimicalelor şi a altor materii reziduale în produsele alimentare. Având în vedere faptul că în România, peste 50% din cantitatea de suc de mere importată provine din China, ai mare grijă la cumpărarea acestor produse.
6.Ginseng fals
Radacina de ginseng este o planta medicinala folosita in medicina chineza de milenii.Pretul sau a crescut insa foarte rapid,deoarece comerciantii chinezi au ales sa o fiarba in zahar pentru a o face mai grea.
Wei Fung,un expert medical chinez de la Institutul National Al Controlului de Calitate Chinez ,sustine ca acesta problema este majora,deoarece aceasta procedura elimina substantele nutritive din radacina de ginseng.
7.Pamant vandut in locul piperului negru
Si acest lucru este,de asemenea socant pentru intreaga lume!In provincial Guangdong din China,a fost raportat un vanzator local care vinde in locul piperului negru,pamant.Si piperul alb a fost “fabricat” din faina,dar cand comerciantii au fost prinsi de autoritati au spus ca produsul lor nu ucide pe nimeni.De necrezut!
8. Orezul cu plastic
Acest orez artificial contine efectiv plastic, fiind produs din cartofi si rasini sintetice artificiale! Dupa fierbere, orezul se intareste si se incleiaza excesiv, rezultatul fiind un risc crescut de imbolnavire. Consumul cu regularitate al acestui orez poate cauza chiar si cancer.
9. Tăiţei falşi din cartofi dulci
Autorităţile din oraşul Zhongshan au descoperit cel puţin 5,5 tone de tăiţei falşi. În 2011, oamenii au început să se plângă că ceea ce ar fi trebuit să fie tăiţei din cartofi dulci au un gust ciudat. Investigaţiile suplimentare au scos la iveală că tăiţeii aveau în compoziţie porumb, parafină şi cerneală industrială care le dădea culoare mov.
10. Carne de porc tratată chimic, comercializată în loc de carne de vită
Deoarece carnea de porc este mai ieftină, în China, unele restaurante au vândut-o în loc de carne de vită – dar nu înainte de a o „cosmetiza”.
După doar 90 de minute de stat la marinat, carnea de porc tratată cu coloranţi, conservanţi şi aromă de carne de vită devenea… carne de vită. Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer.
Sursa:www.socialeverythings.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau
This website uses cookies.