1. Turtă cu făină de migdale
Adăugați spanac aburit și ouă poșate deasupra pentru un mic dejun minunat.
Ingrediente:
¼ ceașcă făină de maranta
2 linguri făină de cocos
¼ ceașcă făină de tapioca
¾ linguriță sare roz de Himalaya
½ ceasca de apa
ulei de nucă de cocos sau ghee pentru a lubrifia tigaia
Indicatii:
Amestecați cu telul împreună tipurile de făină și sarea într-un vas mare.
Se adaugă apă până se combină.
Încălziți o tigaie la foc mediu și ungeți cu ulei de nucă de cocos sau ghee.
Turnați o treime din aluat în tigaie.
Lăsați pâinea să se gătească aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Apoi, reduceți căldura, acoperiți și gătiți până devine fermă și aurie.
Repetați pentru celelalte două bucăți de pâine.
2. Lipie simplă cu usturoi și ceapă
Aceasta este minunata când este împerecheata cu brânză cu mucegai și pere gătite, ceapă caramelizată și oțet balsamic.
Ingrediente:
½ ceasca de făină de migdale
½ ceasca de amidon din tapioca
½ ceasca de apă filtrată
½ linguriță de pudră de usturoi
½ linguriță de pudră de ceapă
½ lingurita de sare de mare
¼ linguriță de piper alb
Indicatii:
Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius.
Aplicați hârtie de pergament pe o tava de copt.
Combinați toate ingredientele într-un castron mare și amestecați până se omogenizează bine.
Încălziți tigaia din fontă la foc mediu și încălziți ulei de masline pentru a acoperi.
Se toarnă aproximativ ¼ ceasca de aluat în tava încălzită și se întinde până la egalizare.
Gatiti 1-2 minute pe fiecare parte. Scoateți din tigaie și puneți pe foaia de coacere.
Repetați până când se utilizează tot aluatul amestecat.
Coaceți lipiile în cuptor timp de până la 20 de minute până obtineti o culoare maro aurie.
Nu treceți peste acest pas.
Scoateți din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le savura.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>