10 alimente anticanicula

Cod portocaliu, cod galben de canicula, disconfort termic… Din fericire, poti sa treci mai usor peste canicula facand alegeri alimentare care iti mentin organismul hidratat si cu un nivel optim de vitamine si minerale care au rol in regenerarea si protejarea celulelor organismului de agresiunile mediului exterior.

Iata in continuare 10 alimente „anticanicula” care te vor ajuta sa elimini senzatia de sufocare si epuizare provocata de zilele caniculare prin continutul lor de antioxidanti revigoranti si proportia de apă de peste 84%, care mentine un nivel optim de hidratare.
1. Castravetii (12 calorii/100 g si 95% apa) sunt legume hipocalorice si foarte bogate in apa care conţin majoritatea vitaminelor si mineralelor de care ai nevoie zilnic, plus fibre si enzime benefice pentru digestie.

Mananca-i cu tot cu coaja, unde sunt concentrati toti nutrientii.
2. Dovleceii (16 calorii/100 g si 95% apa) sunt o sursă excelenta de vitamina C si fitonutrienti esentiali care protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi, ajuta la producerea de colagen si la mentinerea hidratarii pielii.

3. Rosiile (18 calorii/100 g si 94% apa) abunda in licopen, pigmentul raspunzator pentru superba culoare rosie a acestor legume, un fitonutriet care lupta impotriva mai multor tipuri de cancer, dar si a ridurilor.
4. Spanacul (23 calorii/100 g si 92% apa) este un superaliment si un supersupliment natural, bogat in fier si acid folic, vitaminele B1, B2, B6, B9, PP, C si K, precum si o substanta specifica numita spinacina, anticancerigena.

Articolul continuă după reclame

Este, de asemenea, laxativ usor, depurativ, antianemic, hipotensiv si remineralizant.
5. Rucola (25 calorii/100 g si 91% apa) energizează organismul, protejeaza ficatul si este o sursa foarte buna de vitamine C si K, importante pentru circulatia sangelui, sistemul osos si cardiovascular.

6. Pepenele rosu (30 calorii/100 g si 92% apa) este unul dintre cele mai satioase si racoritoare fructe, bogat in licopen care ii da culoarea si face din el un aliat de nadejde in lupta cu cancerul si imbatranirea prematura a pielii.
7. Ardeii grasi (31 calorii/100 g si 92% apa) contin mai multa vitamina C decat portocalele si sunt o sursa excelenta de antioxidanti care joaca un rol cheie in mentinerea tineretii pielii si a parului.
8. Grape-fruitul (32 calorii/100 g si 91% apa) O jumatate de grapefruit pe zi are 68% din totalul de vitamina C de care corpul tau are nevoie zilnic. In plus, s-a demonstrat ca ajuta ficatul sa elimine toxinele din organism.

9. Broccoli (34 calorii/100 g si 91% apa) Desi pare dens, are o concentratie de apa de peste 90%, iar sulforafanul pe care il contine este cel mai puternic agent anticancerigen cunoscut. Folatii (din grupul de vitamine B) sunt necesari pentru regenerarea celulelor corpului.
10. Pepenele galben (34 calorii/100 g si 90% apa) este o sursa excelenta de vitamine antioxidante cu rol in intarirea sistemului imunitar si betacaroten cu rol esential in mentinerea sanatatii pielii si a parului. In plus, contine un compus recent descoperit şi numit adenosină, care protejează inima de boli.
Sursa: doc.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook